Maart is Jeugdboekenmaand in de bib

Er zijn goede vrienden, beste vrienden, verloren en vergeten vrienden, vrienden van op school, vrienden van de sportclub, vrienden die familie zijn, oude vrienden, nieuwe vrienden, voorlopig nog onbekende vrienden, onzichtbare vrienden, boekenvrienden, dierenvrienden, Facebookvrienden, verre vrienden, vrienden voor heel even en vrienden voor altijd.

Logo Jeugdboekenmaand 2019

Maar er zijn ook boekenvrienden! Laat je inspireren door een heleboel mooie kinderboeken waarin vriendschap centraal staat. Je vindt ze op een bijzondere stand in de bibliotheek.

En mogen wij vrienden worden met jou? Gedurende de hele maand kan je meedoen aan de zoek-en opdrachtentocht in de bib. Wie de opdrachten tot een goed einde brengt, krijgt van ons een vriendschapsbandje. Zo is onze vriendschap voor altijd bezegeld.

Dat bibliotheek en jeugddienst ook dikke vrienden zijn, vieren ze met een gezamenlijke voorstelling op vrijdag 8 maart: Wachten op matroos. Over verlangen naar iemand die je heel erg dierbaar is.

Een voorstelling op basis van het boekje ‘Wachten op Matroos’ van Ingrid Godon en André Sollie.

Tijs kijkt uit naar Matroos! Die is gaan varen. Roos komt met brood. Felix met post. Elke dag. Tijs heeft geen tijd. Hij wil de wereld rond, met Matroos. “Morgen ben je jarig Tijs”. Dat was Tijs vergeten. Slingers en taart en brandewijn. Morgen komt Matroos terug, dat zal je zien!

Een verhaal over wachten en gemis, geduld en vertrouwen, over jong en oud, hoe ieder omgaat met wachten. Een speelse vertelling.
De voorstelling speelt voor kinderen van 5 tot 10 jaar en families.
Lieve De Meyer vertelt en zingt. Lieven De Maesschalck musiceert.

Deuren open: 13u45
Begin: 14u00