Ook nationaal zijn de winnaars van De Leesjury bekend.
 

Lees verder

De Leesjury (vroeger: KJV) is een leesclub voor kinderen en jongeren waarin je een aantal boeken leest en er met je leeftijdsgenoten over kan praten. Daarna kies je je favoriet. Voor het schooljaar 2021-2022 zijn de winnaars van de leesjury Ham b…

Lees verder
Boekenstapel

Heb je een aankoopsuggestie?

Ergens een goede recensie gelezen? Een boekentip gekregen van een bevriende boekenwurm? Of ergens iets horen waaien over de nieuwe thrillerreeks op DVD?

Dan wil je deze zo snel mogelijk lenen natuurlijk! Maar wat als je deze niet in onze collectie vindt? 

Wie weet kunnen we je toch nog helpen!

Lees verder
Boekebzoeker

Nieuwe kindvriendelijke zoekmachines in de bib

Sinds kort zijn er, naast de gewone catalogus, twee extra kindvriendelijke zoekmachines op de publieks-pc van de jeugdafdeling. Deze twee zoekmachines vertrekken beide vanuit de interesses van kinderen.

Lees verder
(c) Pixabay

Ham leest!

We zitten allemaal in hetzelfde schuitje: iedereen heeft even huisarrest. Wat een abrupt einde van de Jeugdboekenmaand! Gelukkig is er ook goed nieuws. We hebben nu veeeeel tijd om voor te lezen of zelf te lezen. Wij maakten alvast een lijstje met heel wat leuke leestips. Heb jij er ook? Deel ze!

En ook heel wat auteurs zijn creatief aan de slag gegaan om toch in contact te blijven met hun lezers. Kijk maar eens naar dit aanbod. Zo kan je zelfs zonder boeken genieten van mooie verhalen!

Lees verder

Zing mee met het Leeslied

Speciaal voor de Jeugdboekenmaand maakte Marijke Umans met haar Roodvonk-band een Leeslied. Een echte ode aan het lezen. Kijk en zing je mee?

Bron: boek.be

 

Lees verder