De Amerikaanse schrijfster en Nobelprijslaureate Toni Morrison is maandagnacht overleden in New York. Ze werd 88 jaar oud.

 

Lees verder

Voor de derde maal op rij bekroont het Poëziecentrum nieuw poëzietalent tijdens Theater aan Zee (TAZ). De Poëziedebuutprijs aan Zee gaat naar het beste oorspronkelijk Nederlandstalige poëziedebuut van het afgelopen jaar en wordt uitgereikt op 10/… Lees verder

Verkoop afgevoerde materialen

Om plaats te maken voor onze nieuwe aanwinsten, hebben we een deel van onze collectie afgevoerd. Deze verkopen we gedurende de zomermaanden in de bib.

Je kan komen kiezen uit (jeugd)boeken (fictie en non-fictie), DVD's en tijdschriften ... en dit allemaal aan kleine ronde prijzen (0.5€ voor een boek of DVD, 0.1€ voor een tijdschrift).

Onze hokjes en rekken worden continu aangevuld, kom dus gerust meer dan één keer!

 

 

Lees verder

Bart Moeyaert wint 'Nobelprijs voor jeugdliteratuur'

De Belgische auteur Bart Moeyaert heeft de Astrid Lindgren Memorial Award gewonnen. De prijs staat bekend als de “Nobelprijs voor Jeugdliteratuur”, goed voor 480.000 euro.

Lees verder

Zing mee met het Leeslied

Speciaal voor de Jeugdboekenmaand maakte Marijke Umans met haar Roodvonk-band een Leeslied. Een echte ode aan het lezen. Kijk en zing je mee?

Bron: boek.be

 

Lees verder