Hier vind je alles over lidmaatschap, verlengingen, reservaties, ...

Lidmaatschap

Ben je jonger dan 18 jaar dan is het gebruik van de bibliotheek kosteloos. Ben je ouder dan 18 jaar, dan betaal je 5.00 euro lidgeld. Voor dit bedrag ben je 12 maanden lang lid van alle bibliotheken die aangesloten zijn op het Bibliotheeknet Limburg.

Aantal materialen en uitleentermijn

In onze bibliotheek mag je maximum 20 materialen gelijktijdig ontlenen. Je mag deze materialen 28 dagen in je bezit houden.

Overschrijden uitleentermijn

Wanneer je de uitleentermijn van 4 weken overschrijdt, wordt er een maningsgeld van 0.10 euro per materiaal per dag aangerekend. Per maningsbrief of mail die we je moeten toesturen komt er nog eens een kost van 1.00 euro bij. De vierde aanmaning is aangetekend en kost je 5.00 euro (eerste en tweede maning zijn gratis).

1 maand na dit aangetekend schrijven worden de ontleende materialen als verloren beschouwd en ontvang je via de financiële dienst van de gemeente een factuur. Deze bedragen kunnen aardig oplopen, hou dus je uitleentermijn goed in de gaten.

Raadpleging internet

Iedereen met een geldige lidkaart kan gratis gebruik maken van het internet in de bibliotheek. Het gebruik is evenwel beperkt tot 1 uur per dag per persoon. Kinderen jonger dan 12 jaar moeten vergezeld zijn van een volwassene.

Fotokopiëren en printen

Je kan steeds (kleur-)kopies laten nemen, of printen vanop de internetcomputer in de bibliotheek. De prijs hiervan is 0.20 euro voor een print op A4-blad en 0.40 euro voor een print op A3-blad. 

Beschadiging, verlies en diefstal

Bij beschadiging, verlies of diefstal wordt de reële kostprijs van het materiaal aangerekend.  

Materialen verlengen/reserveren

Je kan via het internet materialen éénmaal verlengen indien ze niet gereserveerd zijn, of zelf een reservatie aanmaken. Daarvoor moet je je éénmalig registreren op “mijn bibliotheek”. Je kan dit ook in de bib of telefonisch tijdens de openingsuren. 

  1. Maak een profiel aan.
  2. Koppel je lidkaart aan je profiel.
  3. Voeg lidmaatschappen van gezinsleden of andere bibliotheken toe.

Later hoef je jezelf gewoon aan te melden met je mailadres en je wachtwoord.

Een materiaal dat is uitgeleend, kan je steeds reserveren. Ook een materiaal dat in de bibliotheek aanwezig is, kan gereserveerd worden. Voor elke reservatie wordt een kostprijs van 1.00 euro gevraagd.

Wanneer je reservatie binnen is of klaarstaat, word je hiervan per brief, mail of telefoon op de hoogte gebracht.

Aankoopsuggestie

Als je een bepaald werk niet in onze bib kan vinden, kan je altijd een aankoopsuggestie doen.

Dit kan via het online-formulier .