Livre
Néerlandais

Het allereerste paasei

Zemanel (auteur), Amélie Dufour (dessinateur), Siska Goeminne (traducteur)
Poelette is enorm trots op haar eerste ei. Misschien kiest de kippenkoningin het wel tot mooiste ei van het jaar! Onderweg laat Poelette haar ei steeds vallen, waardoor er van alles aan blijft kleven. Prentenboek in eivorm met fijne kleurpotloodtekeningen. Vanaf ca. 3 jaar.
Sujet
Paaseieren
Extra subject
PAS, prentenboeken
Titre
Het allereerste paasei
Auteur
Zemanel
Dessinateur
Amélie Dufour 1978-
Traducteur
Siska Goeminne
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Le premier oeuf de pâques
Édition
1
Éditeur
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2015
[28] p. : ill.
ISBN
9789462910126 (hardback)

Commentaires

Als je je eerste ei hebt gelegd, ben je natuurlijk heel trots. Poelette ook en ze kan dan ook niet wachten om haar ei te laten zien op het feest van de kippenkoningin. Zal haar ei het mooiste ei zijn van de lente? Ze heeft zo'n haast dat ze onderweg haar ei steeds laat vallen. Alle vogels die ze tegen komt, raden haar af aan de wedstrijd mee te doen. Gelukkig luistert Poelette niet. Ze rent vliegensvlug door met haar ei, dat onderweg door al het vallen nog veel specialer is geworden: het is helemaal versierd met modder en bloemblaadjes. Wat zal de koningin zeggen? Maakt Poelette een kans? Een prentenboek uitgesneden in eivorm met verfijnde potloodtekeningen, waarvan de taferelen van de voortrennende Poelette in zwart-wit met een enkele steunkleur zijn uitgevoerd, en de overige prenten geheel in kleur. De vrolijke, enigszins tere illustraties tonen treffend de trots en het onverstoorbare enthousiasme van Poelette, die haar uiteindelijk zelfs tot winnaar maken. Een echt lenteverhaal, da…Lire la suite

Het allereerste paasei

Poelette is dolgelukkig want ze heeft haar eerste ei gelegd. Nog net op tijd want op het grote lentefeest kiest de kippenkoningin het allermooiste ei. Poelette vindt haar ei prachtig. Ze verstopt het onder haar vleugel en rent zo vlug mogelijk naar het feest. Onderweg laat ze het vallen in de modder en rolt het in een struik. Het glijdt in het zand en ploft in een bloemenbed. Elke vogel die ze onderweg tegenkomt, vindt dat het ei niet groot genoeg is en te vuil. Maar Poelette rent verder. De koningsarend vindt haar ei niet koninklijk genoeg en de jury zal heel boos zijn. Maar niets is minder waar. Het ei van Poelette pronkt tussen de kleine en grote, gespikkelde eieren in zijn volle pracht. Haar ei is bruin van de modder, versierd met blaadjes, zand en bloemblaadjes. Je raadt het al, de kippenkoningin vindt dat het ei van Poelette moet winnen. Vanaf die dag worden alle eieren bij het begin van de lente versierd.

Heel fris paasverhaal in de vorm van een reuze paasei met f…Lire la suite