DVD
Anglais

Bury my heart at Wounded Knee

Yves Simoneau (directeur), Dee Brown (antécédent bibliographique), Aidan Quinn (acteur)
Het trotse stamhoofd van de Sioux indianen, Sitting Bull, weigert te buigen voor de wetten van de Amerikaanse overheid die de indianen hun identiteit, waardigheid en heilige land wil afnemen
Titre
Bury my heart at Wounded Knee
Directeur
Yves Simoneau
Antécédent bibliographique
Dee Brown 1908-2002
Acteur
Aidan Quinn Adam Beach August Schellenberg Anna Paquin
Langue
Anglais
Éditeur
Warner Home Video, 2007
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2007
Durée
ca. 133 min.
Note
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands, Portugees, Deens, Fins, Noors, Zweeds, Grieks, Roemeens, Turks, Engels voor slechthorenden
EAN
7321916210646

Commentaires

Amerikaanse historische speelfilm uit 2007 van Yves Simoneau, met Aidan Quinn, Adam Beach en Anna Paquin. Gebaseerd op de documentaire* van Dee Brown. Het trotse stamhoofd van de Sioux indianen, Sitting Bull, weigert te buigen voor de wetten van de Amerikaanse overheid die de indianen hun identiteit, waardigheid en heilige land wil afnemen. Senator Henry Dawes is één van de mannen die verantwoordelijk is voor het regeringsbeleid voor Indianenzaken. Terwijl lerares Elaine Goodale (Paquin) probeert het leven in het reservaat te verbeteren, dringt senator Dawes bij president Grant aan op een betere behandeling van de indianen. Adam Arseneau (DVD Verdict) geeft 92 (van 100) punten: 'Intense, grim and sobering (...) impressive dramatic storytelling (...). HBO did a fantastic job adapting the material into a television event (...)'. Als extra audiocommentaar van Yves Simoneau, Adam Beach en Aidan Quinn.

À propos de Yves Simoneau

Yves Simoneau est un réalisateur, scénariste, producteur et monteur québécois né le 28 octobre 1955 à Québec au Canada

Biographie

Filmographie

Comme réalisateur

  • 1979 : Les Célébrations
  • 1982 : Les Yeux rouges
  • 1983 : Pourquoi l'étrange Monsieur Zolock s'intéressait-il tant à la bande dessinée? (en)
  • 1986 : Pouvoir intime
  • 1987 : Les Fous de Bassan
  • 1989 : Dans le ventre du dragon
  • 1990 : Perfectly Normal (en)
  • 1992 : En lire plus sur Wikipedia