Livre
Néerlandais

De dieren van Dotje : mijn eerste woordenboekje

Yves Got (auteur)

De dieren van Dotje : mijn eerste woordenboekje

Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Eenvoudige gekleurde tekeningen van veel bekende en minder bekende dieren. Vanaf ca. 1 jaar.
Titre
De dieren van Dotje : mijn eerste woordenboekje
Auteur
Yves Got
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Le petit zoo de Didou
Éditeur
Haarlem: Gottmer, 2004
109 p. : ill.
ISBN
90-257-3786-2

Commentaires

Dotje is een meisjeskonijn dat de centrale figuur is in een serie boekjes. In dit deeltje maakt ze kennis met dieren van dichtbij en ver weg. Het begint met de hond en eindigt met de mammoet. Tussen deze uitersten staan nog 96 andere dieren in het boekje. Allemaal volgens hetzelfde recept: een duidelijke tekening in kleur met stevige zwarte contourlijnen met eronder de naam van het dier. Zo nu en dan laat Dotje zich ook even zien. Omdat er verder niets op de pagina staat wat verhoudingen kan aanduiden, zal voor de kijkers niet duidelijk zijn dat het ene dier veel groter is dan het andere., behalve bij de enkele keer dat er jongen bij een moederdier zijn afgebeeld. Twee registers maken het boekje toegankelijk: onder 'Dotjes dierenwereld' staan de dieren gerangschikt naar biotoop (in huis, op de boerderij, in de woestijn, enz.) en in de Index staan ze op alfabetische volgorde. Het vierkante formaat en het gevoerde plastic omslag maken het boekje ook hanteerbaar voor jonge kinderen, al z…Lire la suite

À propos de Yves Got

CC BY-SA 3.0 - Image by Dinkley

Yves Got (né le 31 octobre 1939 à Cahors) est un auteur-illustrateur français. Il a dessiné Le Baron noir et créé la série Didou.

Biographie

Il intègre la School of Visual Arts de New York.

En 1976 il crée dans L'Écho des savanes, avec René Pétillon au scénario, Le Baron noir, bande dessinée transposant dans un monde animalier cruel et caricatural les dissensions qui existent dans notre société. La série paraît quotidiennement dans le journal Le Matin de Paris de 1977 à 1980.

On le suit à la fois comme dessinateur de presse pour La Croix, le Monde, Libération, Le Canard enchaîné, VSD et comme auteur de bandes dessinées (Images en cage (Futuropolis), L'Arène Noire (Flammarion), Didou (Albin Michel), etc.).

Il collabore et publie …En lire plus sur Wikipedia