In een stadje in Noordoost-Frankrijk speelt zich tijdens de Eerste Wereldoorlog naast het slagveld op kleine schaal een even wrede tragedie af.
Titre
Les âmes grises
Directeur
Yves Angelo
Antécédent bibliographique
Philippe Claudel
Compositeur
Joanna Bruzdowicz 1943-
Acteur
Michel Vuillermoz Serge Riaboukine Thomas Blanchard Nicole Dubois Agnès Sourdillon
Langue
Français
Titre parallèle
Grijze zielen
Éditeur
Lumière, 2009
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2005
Durée
116 min.
Note
Frans gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
5425019003425

Commentaires

Frans historisch drama uit 2005 van regisseur Yves Angelo naar het bekende prijswinnende boek* 'Les âmes grises' van Philippe Claudel. Claudel, die behalve schrijver ook regisseur is (Il y a longtemps que je t'aime), schreef mee aan het scenario. In een klein dorpje in Frankrijk wordt het lijk van een tienjarig meisje langs het water gevonden. Op de achtergrond woedt de Eerste wereldoorlog waar vele doden vallen. Het onderzoek naar de dood van het meisje heeft gevolgen voor het leven van de inwoners van het dorpje. Frank v.d. Ven (Movie2movie, i): '(...) het sterke spel van de cast en de interessante invulling van de personages blijft interessant om naar te kijken. Vooral het gegeven dat er geen goed of slecht bestaat, maakt dit een fascinerende film waarin veel met grijstinten gewerkt wordt. Erg realistisch, wat helaas niet van de te mooie literaire dialogen gezegd kan worden. Het cliché dat het boek toch beter was, gaat in ieder geval dit keer wel op.' De Volkskrant vindt de boekbew…Lire la suite

À propos de Yves Angelo

Yves Angelo, né le 22 janvier 1956 au Maroc, est un directeur de la photographie et un réalisateur français.

Élève de l'École Louis-Lumière à Paris, il y est actuellement enseignant.

Filmographie

 Sauf indication contraire ou complémentaire, les informations mentionnées dans cette section peuvent être confirmées par la base de données IMDb.

Assistant opérateur

Directeur de la photographie

Réalisateur

Récompenses et distinctions