Livre
Néerlandais

21 lessen voor de 21ste eeuw

21 lessen voor de 21ste eeuw

Een overzicht van politieke en technologische ontwikkelingen die de mensheid in de komende jaren te wachten staan, voorzien van realistische commentaren en hoopgevende adviezen.
Titre
21 lessen voor de 21ste eeuw
Auteur
Yuval Noah Harari
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
21 lessons for the 21st century
Titre parallèle
Eenentwintig lessen voor de eenentwintigste eeuw
Éditeur
[Amsterdam]: Thomas Rap, 2018
447 p.
ISBN
9789400407855 (paperback)

Commentaires

Na zijn succesvolle werken 'Sapiens' (2014)* en 'Homo Deus' (2016)** over respectievelijk de geschiedenis en toekomst van de mensheid, geeft de Israëlische historicus, futuroloog en transhumanist Harari (1976) hier een overzicht van de uitdagingen waar Homo Sapiens anno 2018 voor staat op het gebied van (bio)technologie, klimaatverandering, kunstmatige intelligentie, politiek, religie, oorlog, terrorisme. Vergeleken met zijn eerdere werk zijn de lessen in dit boek meer in essaystijl geschreven en bevatten veel actuele onderwerpen zoals de Brexit, het presidentschap van Trump en het Israël van Netanyahu. Daarnaast is de persoon van de auteur prominent aanwezig en komen zijn homoseksualiteit, de Israëlische nationaliteit, het jodendom en zijn visie op meditatie en de menselijke geest uitgebreid aan de orde. Harari wil de lezer niet bang maken met zijn doemscenario’s maar geeft ook hoop en advies over hoe om te gaan met complexiteit, technologie en oorlogsdreiging.

À propos de Yuval Noah Harari

CC BY-SA 4.0 - Image by Daniel Naber

Yuval Noah Harari, né le 24 février 1976 à Kiryat-Ata, est un historien et écrivain israélien. Professeur d'histoire à l'université hébraïque de Jérusalem, il est l'auteur du best-seller international Sapiens : Une brève histoire de l'humanité et de sa suite Homo Deus : Une brève histoire de l'avenir.

Biographie

Yuval Harari est né à Kiryat Ata en Israël de parents juifs libanais séfarades ayant des racines en Europe de l'Est. Il se spécialise en histoire médiévale et militaire et obtient son doctorat au Jesus College de l'université d'Oxford en 2002. Il devient enseignant de World History à l'université hébraïque de Jérusalem en 2005.

Harari pratique la méditation vipassana depuis 2003, telle qu’enseignée par S. N. Goenka et ses assistants-enseignants, dans la tradition de Sayagyi U Ba Khin En lire plus sur Wikipedia