Als in Reykjavik in een tijdcapsule een lijst wordt gevonden met de initialen van mensen die vermoord zullen worden, komen commissaris Huldar en kinderpsychologe Freyja in actie.
Titre
Vortex
Auteur
Yrsa Sigurdardottir
Traducteur
Katleen Abbeel
Langue
Néerlandais
Langue originale
Islandais
Titre original
Sogið
Éditeur
Amsterdam: Cargo, 2019
445 p.
ISBN
9789403147505 (paperback) 9789403134819 (paperback, ISBN-sticker)

Commentaires

De koning van de IJslandse thrillerschrijvers is nog steeds Arnaldur Indriðason maar Yrsa Sigurðardóttir (1963) is een goede tweede. Inmiddels heeft zij een tiental thrillers gepubliceerd, allemaal gesitueerd in IJsland. Ze geniet al enige bekendheid met de boeken rond het personage Thóra Gudmundsdóttir. In een IJslandse schoolklas hebben leerlingen uit de 9e klas opgeschreven hoe hun land er over tien jaar zou uitzien. Hun ideeën zijn in een tijdscapsule op het schoolplein begraven. Een van de briefjes duikt op bij de IJslandse politie; daarin wordt een aantal moorden voorspeld met als enige informatie de initialen van de slachtoffers. Huldar, een politieman, en Freyja, een kinderpsychologe, delen dat ze niet alleen allebei zijn gedegradeerd in hun werkomgeving maar ook dat ze voor de taak komen te staan de schrijver van het briefje, ene Thröstur, op te sporen. De vondst van een paar afgehakte handen en de moord op een man wiens initialen in het briefje voorkomen brengen de zaak in e…Lire la suite

À propos de Yrsa Sigurdardottir

CC BY-SA 4.0 - Image by TimDuncan

Vilborg Yrsa Sigurðardóttir, née le 24 août 1963 à Reykjavik, est une écrivaine islandaise, auteure de plusieurs romans policiers et ouvrages de littérature d'enfance et de jeunesse.

Biographie

Yrsa Sigurðardóttir est titulaire d'une licence en ingénierie civile de l'université d'Islande ainsi que d'une maîtrise dans le même domaine, obtenue en 1997 à l'université Concordia de Montréal. Elle exerce son métier d'ingénieur civile en Islande parallèlement à son métier d'écrivain.

Elle vit à Reykjavik avec son mari et ses deux enfants.

Œuvres

L'œuvre d'Yrsa Sigurðardóttir est composée d'ouvrages destinés aux enfants et de romans policiers. Elle a été traduite dans de nombreuses langues dont l'allemand, l'anglais, le danois, le catalan, l'espagnol, l'estonien, le…En lire plus sur Wikipedia