Livre
Néerlandais

Milder dan alleen : roman

Yiyun Li (auteur), Sjaak De Jong (traducteur)
Drie Chinezen hebben gekozen voor een leven zonder intieme relaties hetgeen wortelt in een tragedie uit hun jeugd.
Sujet supplémentaire
China, 1990 -, Beijing, vriendschap, Jeugdherinneringen
Titre
Milder dan alleen : roman
Auteur
Yiyun Li
Traducteur
Sjaak De Jong
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Kinder than solitude
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Atlas Contact, 2014
298 p.
ISBN
9789025442712 (paperback)

Commentaires

De auteur, in 1972 in China geboren en sinds 1996 woonachtig in Amerika, heeft inmiddels een aanzienlijke bekendheid vergaard met haar Engelstalige verhalenbundels 'Een heel leven later' en 'Gouden jongen, meisje van smaragd', alsmede de roman 'Verschoppelingen'. Haar tweede roman speelt, zoals veel van haar verhalen, zowel in China als Amerika. Voormalige schoolvrienden, die elkaar twintig jaar niet gezien hebben (sommigen zijn naar de VS geëmigreerd), krijgen weer met elkaar te maken door de dood van een van hen aan de gevolgen van een oude, onopgehelderde vergiftiging. Hoewel Li stapsgewijs aanwijzingen rondom dat incident onthult, is de roman zeker geen thriller te noemen, daarvoor is Li te veel geïnteresseerd in de innerlijke wereld van haar personages – wat haar ook onderscheidt van haar in het Chinees schrijvende collega’s in China. Toch boet zij ditmaal wat in aan overtuigingskracht, omdat zij soms meer ‘vertelt’ dan ‘toont’, de gedachten en gevoelens misschien iets te veel ‘u…Lire la suite

À propos de Yiyun Li

Yiyun Li (chinois 李翊雲), née le 4 novembre 1972 à Pékin, est une écrivaine sino-américaine.

Biographie

Œuvres

  • A Thousand Years of Good Prayers, nouvelles, 2005
- traduit en français sous le titre Un millier d'années de bonne prières par Françoise Rose, Paris, Éditions Belfond, coll. « Littérature étrangère », 2011, 296 p. (ISBN 978-2-7144-4547-6)
  • The Vagrants, roman, 2009
- traduit en français sous le titre Un beau jour de printemps par Françoise Rose, Paris, Éditions Belfond, coll. « Littérature étrangère », 2010, 441 p. (ISBN 978-2-7144-4537-7)
En lire plus sur Wikipedia