Livre
Néerlandais

Anne, het paard en de rivier

Wouter Klootwijk (auteur), Enzo Pérès-Labourdette (dessinateur)
Public cible:
9-11 ans et plus
De oom van Anne, die ver weg in het woud woont, heeft een paard nodig. Anne besluit het paard zelf te gaan brengen. Het is een verre tocht naar het Zwarte Woud. Zal het haar lukken? Vanaf ca. 8 jaar.
Extra subject
AVV
Titre
Anne, het paard en de rivier
Auteur
Wouter Klootwijk
Dessinateur
Enzo Pérès-Labourdette
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2017
76 p. : ill.
ISBN
9789025872205 (hardback)

Commentaires

Wouter Klootwijk, bekend van zijn verhalen over de drie vrienden Adri, Martje en Wim ('Ik denk dat wij nu vrienden zijn'*), maakte samen met Enzo Pérès-Labourdette een sprookjesachtig avonturenverhaal over Anne, die een paard naar haar oom in het Zwarte Woud brengt. Grote avonturen maakt ze op haar reis niet mee; het avontuur zit in het vinden van moed, mogelijkheden en vertrouwen. Klootwijk schrijft helder en wisselt lange en korte zinnen mooi af, maar maakt soms onnodig gebruik van herhalingen. De van oorsprong Franse Pérès-Labourdette won in 2015 een Fiep Westendorp Stimuleringsprijs voor jonge, beginnende illustratoren. Zijn roze-geel getinte aquareltekeningen – soms klein, soms paginagroot – geven het verhaal sfeer. Een avonturenverhaal voor meisjes vanaf ca. 8 jaar.

Anne, het paard en de rivier

Annes vader heeft paarden. Stevige paarden, die zware dingen kunnen voorttrekken. Op een dag laat Annes oom weten dat hij een paard nodig heeft. Hij kapt bomen diep in het Zwarte Woud en een sterk paard kan hij daarbij goed gebruiken. Anne wil het paard Wilma wel brengen. Ze stapt op haar rug en zo begint hun avontuur. De rivier wijst de weg. Erg veel gebeurt er niet onderweg. De reis duurt een paar dagen en Anne wandelt op een rustig tempo voort langs de rivier. De weg kwijtraken kan ze dus al niet. Onderweg ontmoet ze drie personen die niet meteen tot de verbeelding spreken: een poetsvrouw, een agent en een kleine jongen. Vriendelijke mensen die geïnteresseerd zijn in Annes reis, maar meer ook niet. Een gezin nodigt haar uit om in hun stal te overnachten op een bedje van stro. De ochtend nadien vindt ze een lunchpakketje met heerlijke pannenkoeken. Je verwacht even dat het spannend wordt als ze ’s nachts in een mistig woud terechtkomt, maar ook dat moment is snel voorbij. Uiteind…Lire la suite