Livre
Néerlandais

Tractor, grijper, brandweer! : en ander werkverkeer

Wolfgang Metzger (dessinateur), Daniela Prusse (auteur), Marieke Hoogland (traducteur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Welke voertuigen zijn er nodig bij het bouwen van een nieuwe weg? En waarvoor wordt de brandweer ingeschakeld? Dik kartonboek met gedetailleerde kleurenillustraties, vragen en zoekopdrachten. Vanaf ca. 3 t/m 5 jaar.
Titre
Tractor, grijper, brandweer! : en ander werkverkeer
Dessinateur
Wolfgang Metzger
Auteur
Daniela Prusse
Traducteur
Marieke Hoogland
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Bagger, Traktor, Müllabfuhr! : mein grosses Fahrzeugebuch
Éditeur
Haarlem: Holland, ©2016
[30] p. : ill.
ISBN
9789025113384 (hardback)

Commentaires

Dik en stevig kartonboek dat geheel gewijd is aan allerlei soorten voertuigen. Op elke dubbele bladzijde staan gedetailleerde, getekende kleurenillustraties die jonge kinderen kunnen bekijken en aanwijzen. Bijvoorbeeld de bouwplaats waar huizen in elkaar worden gezet: de timmerman, metselaar en glaszetter zijn bezig, de cementwagen komt langs, de kraandrijver takelt planken en nog heel veel meer. Er is ook een tekening die een beeld geeft van de aanleg van een weg, uitzicht biedt op het boerenland vanuit een luchtballon en de gemeentewerf toont met veel voertuigen en nog heel veel meer. Het accent in deze eenvoudige uitgave ligt op het werkverkeer. Bij de illustraties staat steeds een korte inleidende tekst van gemiddeld vijf zinnen, die meestal afsluit met een vraag of zoekopdracht. Kinderen zullen hier zeker plezier aan beleven. Uniek is deze uitgave niet, er zijn al vele varianten op dit thema verschenen. Desondanks bruikbaar om te bekijken en over te praten. Vanaf ca. 3 t/m 5 jaar.

À propos de Wolfgang Metzger

Wolfgang Metzger (22 juillet 1899, Heidelberg - 20 décembre 1979) est un psychologue allemand. C'est l'un des principaux représentants de la deuxième génération de la psychologie de la forme en Allemagne.

Wolfgang Metzger passe son baccalauréat (Abitur) à Karlsruhe en 1917, avant d'être mobilisé pendant la Première Guerre mondiale. De 1920 à 1926 il étudie la littérature, l'histoire et la psychologie à Heidelberg, Munich et Berlin. En 1926 il termine sa thèse de philosophie à Berlin, où enseignent alors Wolfgang Köhler et Max Wertheimer.

Après un an à l'université de l'Iowa (1926-1927), il devient assistant à l'Institut de psychologie de Berlin (1927-1931) puis de Francfort (1931-1932).

Après le départ en exil de Wertheimer en 1933, Metzger reste à Francfort. Moins explici…En lire plus sur Wikipedia