Een vrouw die een solozeilreis maakt van Gibraltar naar het eiland Ascension stuit na een storm op een zwaar beschadigde boot vol vluchtelingen.
Titre
Styx / regie Wolfgang Fischer ; scenario Wolfgang Fischer [e.a.]
Directeur
Wolfgang Fischer
Acteur
Susanne Wolff
Langue
Multilingue, Anglais, Allemand
Éditeur
Remain in Light, © 2019
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2018
Durée
94 min.
Note
Afwisslend Engels en Duits gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5425037941211
mooov

Commentaires

Tweede speelfilm van de Duitse regisseur Wolfgang Fischer. De veertigjarige Rike (Susanne Wolff) is een hardwerkende en succesvolle eerstehulparts. Ze is een ervaren zeiler en besluit tijdens haar vakantie een oude droom in vervulling te laten gaan: een solozeilreis van Gibraltar naar het eiland Ascension, midden in de Atlantische Oceaan. Na een hevige storm stuit ze voor de kust van Afrika op een zwaar beschadigde vissersboot vol vluchtelingen. De kustwacht belooft hulp en beveelt haar uit de buurt te blijven. Als hulp uitblijft, ook van schepen in de regio, staat ze voor een zware keus. De recensenten geven 3-4 sterren. VPRO Cinema (vpro.nl) noemt de film mooi en urgent, maar ook didactisch en moralistisch. Pauline Kleijer (Volkskrant 16 -1-’19): ‘(…) Fischer levert met een bescheiden budget een opvallend strakke, avontuurlijke en visueel indrukwekkende film af. (…) Rikes dilemma’s zijn glashelder. Die helderheid, een van de sterke kanten van de film, is tegelijk een valkuil: in al …Lire la suite

À propos de Wolfgang Fischer

Wolfgang Fischer, né en 1970 à Vienne (Autriche) ou Amstetten (Autriche), est un scénariste et réalisateur autrichien.

Biographie

Né en 1970 à Vienne, Wolfgang Fischer étudie la psychologie et la peinture à l'université de Vienne de 1990 à 1995 et, de 1994 à 1996, le cinéma et la vidéo à la Kunstakademie Düsseldorf, chez Nan Hoover. Il suit ensuite un cours sur le cinéma et la télévision à l'Académie des arts médiatiques de Cologne de 1996 à 2001.

En 2002, il suit un cours d'art dramatique avec Mark Travis en Pologne et, en 2004, un atelier sur le développement de substances pour les productions de genre avec Stephen Cleary et Simon van der Borgh à Rome.

En 2003, il est membre du jury du Festival international du film de Grimstad en Norvège.

En 2005, il reçoit une bourse pour se rendre à la Drehbuchwerkstatt (atel…En lire plus sur Wikipedia