Livre
Néerlandais

Ik lees! ik lees! : Wim Hofman, Annie M.G. Schmidt, Annemie Heymans ... [et al.]

Wim Hofman (auteur), Annie M.G. Schmidt (auteur), Annemie Heymans (auteur)

Ik lees! ik lees! : Wim Hofman, Annie M.G. Schmidt, Annemie Heymans ... [et al.]

Public cible:
6-8 ans et plus
Bundeling van 12 verhalen die geschikt zijn voor kinderen die net kunnen lezen, geschreven door 7 bekende Nederlandstalige jeugdauteurs. Het leesniveau van de verschillende verhalen loopt op van AVI 2 tot AVI 3 / AVI M3 tot AVI M4. De onderwerpen zijn divers.
Niveau de lecture
AVI M3, AVI M4, AVI 2, AVI 3
Titre
Ik lees! ik lees! : Wim Hofman, Annie M.G. Schmidt, Annemie Heymans ... [et al.]
Auteur
Wim Hofman Annie M.G. Schmidt 1911-1995 Annemie Heymans
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Querido, 2011
159 p. : ill.
ISBN
9789045111032 (hardback)

Commentaires

Acht verhalen, twee versjes en twee strips voor beginnende lezers vind je in deze bundel. De auteurs zijn niet de eersten de besten: Wim Hofman, Annie M.G. Schmidt, Annemie en Margriet Heymans, Els Pelgrom, Joke van Leeuwen en Hans Hagen. Alle staan ze garant voor kwaliteit. De ene keer is de herkenbaarheid een grote troef, zoals bij de strips van Annemie Heymans, die zich gewoon thuis afspelen, en in 'Hoog en laag' van Annie M.G.Schmidt, waarin twee kinderen liever op de plek van de andere zouden wonen, maar als ze effectief mogen verhuizen al snel hun eigen thuis missen. Ook 'Wat wil je dan?' van Joke Van Leeuwen, over verveling, speelt in op herkenbaarheid, net zoals 'Bang' van Wim Hofman, over een kind dat schrik heeft van spoken, maar door zijn papa wordt gerustgesteld. De andere keer wordt net het verrassingseffect uitgespeeld, bijvoorbeeld in 'Viespeuk' van Els Pelgrom, over een jongen die samen met een bok in een stal woont en waarbij de jongen een ongelooflijke sloddervos is …Lire la suite
Voor kinderen die net zelf kunnen lezen, is in deze aantrekkelijke bundel werk verzameld van de bekende auteurs Hans Hagen, Annie M.G. Schmidt, Joke van Leeuwen, Els Pelgrom, Wim Hofman en de zussen Annemie en Margriet Heymans. Schrijven op een laag leesniveau kan leiden tot saaie, voorspelbare teksten, maar dat is in deze bundel zeker niet het geval. De verhalen en gedichten zijn origineel en variëren van humoristisch tot vertederend en spannend. Jonge kinderen zullen veel plezier beleven als zij zelf kunnen lezen over bijvoorbeeld een spook dat een jurk blijkt te zijn, aap en beer die een abc-avontuur beleven, een viespeuk en een smerige stal, Jelle die hoog wil wonen en een koning die zijn opvolger moet kiezen. Ook staat er een stripje in over een vervelende broer. De bundel is mooi verzorgd met een fleurig omslag en in groot formaat. De veelal paginagrote in zwart-wit uitgevoerde illustraties van diverse illustratoren vormen een bijzondere aanvulling op de verhalen en gedichten. V…Lire la suite

Ik lees! Ik lees!

In deze bundel staan twaalf verhalen van zeven verschillende auteurs die ook boeken schreven voor oudere kinderen. Het zijn stuk voor stuk auteurs met naam en faam: Annie M.G. Schmidt, Wim Hofman, Annemie en Margriet Heymans, Els Pelgrom, Joke van Leeuwen, Hans Hagen. Ze staan garant voor kwaliteit en het zijn dan ook vaak grappige verhalen met onverwachte wendingen. De meeste verhalen werden eerder gepubliceerd.
Na ongeveer zes maanden leesonderwijs kunnen kinderen hun vaardigheid met dit boek op een leuke manier oefenen. Het lijkt me een geschikt kerst- of sinterklaasgeschenk voor eersteklassers en het verdient een plaats in elk eerste leerjaar.

Suggestions