Bande dessinée
Néerlandais

Stripverhaaltjes op AVI-leesniveau 4

Willy Vandersteen (auteur), Dirk Nielandt (auteur), Jeff Broeckx (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Titre
Stripverhaaltjes op AVI-leesniveau 4
Auteur
Willy Vandersteen Dirk Nielandt
Dessinateur
Jeff Broeckx
Langue
Néerlandais
Éditeur
Antwerpen: Standaard, 2007
[28] p. : ill.
ISBN
9789002225529

Commentaires

Suske en Wiske gaan al een tijdje mee als succesvol duo. Ze werden gecreëerd door Willy Vandersteen en zijn studio, en hoewel andere talenten nu voor het teken- en schrijfwerk zorgen, blijven de verhalen steeds in zijn geest verder lopen. Suske en Wiske zijn echter natuurlijk niet als tieners geboren. Ooit waren zij ook kleine deugnieten, die graag kapoenenstreken uithaalden. Daarop is de stripreeks 'Klein Suske en Wiske' gebaseerd. Er bestond al een gewone stripreeks rond deze twee kleintjes, maar nu verschijnt ook een reeks die gebaseerd is op het AVI-leesniveau, dat aan een tekst wordt toegekend op basis van de woordenschat en de zinsopbouw. De verhaaltjes beslaan een paar pagina's, en bevatten aanstekelijke grapjes.

Suske, Wiske en hun vriendjes Bert en Dotje beleven al van jongs af aan avonturen of halen wel eens een streekje uit. Zo maken ze een lekkere taart, bakken ze elkaar een poets, halen ze toverkunstjes uit, of willen ze meevliegen met een luchtballon. De avonture…Lire la suite
Album met vier korte verhalen: Stofzuigen, De rommelmarkt, Schoenwinkel en Luchtballon. Suske en Wiske gaan in deze serie* terug in de tijd zonder Lambiek en tante Sidonia. Ze zien er uit als kleuters en handelen navenant. Eenvoudige stripverhalen, die zich in hun kleine leefomgeving afspelen: het huis en de buurt. De ballons zijn langgerekt met grote duidelijke letters en korte, simpele zinnen, maar ze bevatten enkele lange woorden (AVI-E5). Het technisch leesniveau en het begripsniveau komen hierdoor niet helemaal overeen. Rustige bladindeling, heldere tekenstijl, goede inkleuring. Voor een jong lezerspubliek dat hier met de bekende stripfiguren wordt klaargestoomd voor de vele “echte” delen van deze stripserie. Vanaf ca. 7,5 jaar.

À propos de Willy Vandersteen

Willy Vandersteen, de son nom complet Willebrord Jan Frans Maria Vandersteen alias Savarius est un scénariste et dessinateur belge néerlandophone de bande dessinée, né le 15 février 1913 à Anvers, et mort à Edegem le 28 août 1990. Il est l'un des auteurs les plus connus de la bande dessinée belge.

En cinquante ans de carrière, il a publié plus de mille albums de bande dessinée répartis en vingt-cinq séries et vendus à plus de deux cents millions d'exemplaires. Il a également créé le Studio Vandersteen qui continue aujourd'hui certaines de ses séries.

On le considère, avec Marc Sleen, comme le père fondateur de la bande dessinée flamande, tandis que la création de son propre studio et la production et la commercialisation massive de son œuvre lui vaut d'être qualifié …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions