Bande dessinée
Néerlandais

Stripverhaaltjes op AVI-leesniveau 2

Willy Vandersteen (auteur), Hetty Van Aar (auteur), Jeff Broeckx (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Vier stripverhaaltjes over een heel jonge Suske en Wiske. AVI-E3. Vanaf ca. 7 jaar.
Contenu
Bevat: Vies, Aan zee, Is dat schrikken!, Waar is Tobias?
Niveau de lecture
AVI M3, AVI 2
Titre
Stripverhaaltjes op AVI-leesniveau 2
Auteur
Willy Vandersteen Hetty Van Aar
Dessinateur
Jeff Broeckx
Langue
Néerlandais
Éditeur
Antwerpen: Standaard, 2007
[28] p. : ill.
ISBN
9789002225505

Commentaires

Suske en Wiske gaan al een tijdje mee als succesvol duo. Ze werden gecreëerd door Willy Vandersteen en zijn studio, en hoewel andere talenten nu voor het teken- en schrijfwerk zorgen, blijven de verhalen steeds in zijn geest verder lopen. Suske en Wiske zijn echter natuurlijk niet als tieners geboren. Ooit waren zij ook kleine deugnieten, die graag kapoenenstreken uithaalden. Daarop is de stripreeks 'Klein Suske en Wiske' gebaseerd. Er bestond al een gewone stripreeks rond deze twee kleintjes, maar nu verschijnt ook een reeks die gebaseerd is op het AVI-leesniveau, dat aan een tekst wordt toegekend op basis van de woordenschat en de zinsopbouw. De verhaaltjes beslaan een paar pagina's, en bevatten aanstekelijke grapjes.

Suske, Wiske en hun vriendjes Bert en Dotje beleven al van jongs af aan avonturen of halen wel eens een streekje uit. Zo maken ze een lekkere taart, bakken ze elkaar een poets, halen ze toverkunstjes uit, of willen ze meevliegen met een luchtballon. De avonture…Lire la suite
Een eerste leesboekje in de vorm van een stripverhaal, AVI-E3. De vier verhaaltjes gaan over de kleine Suske en Wiske, uit de serie 'Klein Suske en Wiske'. Ze variëren van vier tot zeven pagina's. De onderwerpen zijn herkenbaar: taart bakken, maskers maken, naar zee en de hond die kwijt is. De figuurtjes zijn afgeleid van de beroemde Suske en Wiske, maar dan zijn ze molliger en kinderlijker getekend. Heldere, frisse, vrolijke tekeningen in prettige kleuren. De lay-out is gevarieerd vanwege het ontbreken van duidelijke kaders. Leuk als strip voor de kinderen vanaf ca. 6 jaar.

À propos de Willy Vandersteen

Willy Vandersteen, de son nom complet Willebrord Jan Frans Maria Vandersteen alias Savarius est un scénariste et dessinateur belge néerlandophone de bande dessinée, né le 15 février 1913 à Anvers, et mort à Edegem le 28 août 1990. Il est l'un des auteurs les plus connus de la bande dessinée belge.

En cinquante ans de carrière, il a publié plus de mille albums de bande dessinée répartis en vingt-cinq séries et vendus à plus de deux cents millions d'exemplaires. Il a également créé le Studio Vandersteen qui continue aujourd'hui certaines de ses séries.

On le considère, avec Marc Sleen, comme le père fondateur de la bande dessinée flamande, tandis que la création de son propre studio et la production et la commercialisation massive de son œuvre lui vaut d'être qualifié …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions