Livre
Néerlandais

De fantastische vliegende boeken van Marius Mindermeer

William Joyce (auteur), Joe Bluhm (dessinateur), Huberte Vriesendorp (traducteur)

De fantastische vliegende boeken van Marius Mindermeer

Public cible:
6-8 ans et plus
Marius Mindermeer is gek op boeken, maar zijn eigen levensverhaal mist schwung. Hij neemt zijn intrek in een gebouw vol levende boeken, die hij verzorgt. ’s Nachts, wanneer de boeken slapen, schrijft hij verder aan zijn eigen verhaal.
Titre
De fantastische vliegende boeken van Marius Mindermeer / door William Joyce ; met ill. van William Joyce & Joe Bluhm
Auteur
William Joyce 1957-
Dessinateur
Joe Bluhm
Traducteur
Huberte Vriesendorp
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The fantastic flying books of Mr. Morris Lessmore
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Rubinstein, 2012
[52] p. : ill.
ISBN
9789047613022 (hardback)

Commentaires

Een prentenboek als ode aan de onsterfelijkheid van verhalen — kan het beter? De fantastische vliegende boeken van Marius Mindermeer verscheen eerst als korte Oscarwinnende animatiefilm, gevolgd door een iPad-app. Nu is het verhaal ook in boekvorm verschenen. Film, app en boek zijn gemaakt door William Joyce, die het verhaal schreef en samen met Joe Bluhm de animaties en illustraties maakte.
Het leven van Marius Mindermeer is als een boek: ‘elke ochtend sloeg hij het open en schreef over zijn plezier en zijn verdriet, over al wat hij wist en al wat hij hoopte.’ Na een razende storm is hij alles kwijt, zelfs de woorden in zijn boek. Een vreemde, mooie dame die aan een boekenformatie door de lucht zweeft, geeft Marius haar lievelingsboek. Het is ‘vriendelijk van aard’ en neemt Marius mee naar een gebouw ‘waar heel veel boeken leken te "nestelen".’ Daar leeft Marius tussen de vliegende boeken: hij leest ze, repareert ze, leent ze uit aan anderen en schrijft ondertussen verder…Lire la suite
Marius Mindermeer houdt van woorden, verhalen en boeken en hij schrijft een boek over zijn leven. Op een dag belandt hij in een storm en krijgt van een zwevende dame een boek, dat hem naar een bijzonder gebouw wijst. Een gebouw met een kamer vol boeken. De boeken komen allemaal tot leven en Marius verzorgt ze met liefde. Hij deelt de boeken ook met andere liefhebbers. Marius wordt ouder, maar de boeken veranderen niet en zij zorgen nu voor hem en lezen hem elke avond voor. Uiteindelijk rondt Marius zijn eigen boek af en neemt afscheid van de boeken. Oblong prentenboek gebaseerd op de zeer succesvolle korte animatiefilm (bekroond met een Oscar voor het verhaal en de illustraties in 2012). Het is een modern sprookje, met magische elementen. Een ode aan het belang van verhalen vertellen en het delen van verhalen. Er zit veel vaart in het verhaal en als lezer/kijker ben je gefascineerd door het leven van de hoofdpersoon. Elke illustratie is een kunstwerk op zich en er is enorm veel aandac…Lire la suite

À propos de William Joyce

CC BY-SA 2.0 - Image by Politics and Prose Bookstore

William Edward "Bill" Joyce né le 11 décembre 1957 à Shreveport en Louisiane est un écrivain, illustrateur et réalisateur américain. Ses illustrations figurent sur de nombreuses couvertures du New Yorker et ses peintures sont exposées dans des musées et des galeries d'art. Joyce a remporté un oscar du meilleur court métrage d'animation avec Brandon Oldenburg.

Littérature pour enfants

William Joyce a écrit et illustré plus de cinquante livres pour enfants tels que Georges rétrécit, Rolie Polie Olie ou encore Une journée avec Martin Robinson.

Il travaille actuellement sur une série de romans, The Guardians of Childhood constituée d'un total de 13 livres.

En lire plus sur Wikipedia