Livre
Néerlandais
Een schrijver huurt een huis op het platteland van Tennessee en hoopt daar inspiratie te vinden; het huis staat echter bekend als spookhuis.
Titre
Zusje Dood
Auteur
William Gay
Traducteur
Jan Willem Reitsma
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Little sister Death
Éditeur
Amsterdam: Q, 2015
198 p.
Note
Posthume publicatie
ISBN
9789021400136 (paperback)

Commentaires

Om over zijn writer’s block heen te komen, huurt schrijver David Binder een oud huis op het platteland van Tennessee. Met zijn gezin gaat hij voor één zomer wonen in een beladen pand, een pand met een gewelddadige geschiedenis en spookverhalen. En juist dat hoopt David te gebruiken als inspiratie voor het schrijven van een griezelroman. Naarmate de weken verstrijken, worden David en zijn vrouw en dochtertje steeds vaker geconfronteerd met rare verschijnselen en geluiden. En hoe meer hij zich verdiept in de geschiedenis van het huis, hoe meer David het contact met de werkelijkheid kwijtraakt. Na zijn overlijden vond men tussen de papieren van de Amerikaanse auteur (1941-2012) deze bijna voltooide roman. Gepubliceerd bleek het een boek te zijn met een vanaf het begin unheimische sfeer en je voelt dat het niet goed zal gaan met de hoofdpersonages. En ondanks dat de auteur niet daadwerkelijk een eind heeft kunnen schrijven, is het boek toch af. En ja, het is net zo griezelig als ‘The Shin…Lire la suite

À propos de William Gay

William Gay, né le 27 octobre 1941 à Hohenwald, au Tennessee, et mort dans cette même ville le 23 février 2012, est un écrivain américain, auteur de quelques romans noirs et nouvelles appartenant au sous-genre du Southern Gothic. Il est principalement connu en France pour son roman La Mort au crépuscule (Twilight), paru aux États-Unis en 2006.

Biographie

Né dans le Tennessee qu'il considère comme son chez lui, il s'engage après le lycée dans la US Navy et y sert pendant la guerre du Viêt Nam. À la fin de la guerre, il vit à New York et à Chicago avant de revenir dans le comté de Lewis dans le Tennessee où il vit à partir de 1978.

Il ne publie pas avant 1998 (bien qu'il ait commencé à écrire dès l'âge de 15 ans) lorsque deu…En lire plus sur Wikipedia