DVD

40-45 : spektakel-musical

Will Tura (compositeur), Steve Willaert (arrangeur), Marleen Merckx (interprète)
Tijdens de Tweede Wereldoorlog komen twee broers uit Antwerpen tegenover elkaar te staan. Staf kiest voor de bezetter en Louis voor het verzet.
Titre
40-45 : spektakel-musical
Compositeur
Will Tura
Arrangeur
Steve Willaert
Interprète
Marleen Merckx  (zang) Clara Cleymans  (zang) Line Ellegiers  (zang) Jeroen Phaff  (zang) Jurgen Stein  (zang) Kobe Van Herwegen  (zang) Jan Schepens  (zang) Hans De Munter  (zang) Hilde Van Wesepoel  (zang) Junes Callaert  (zang) Jelle Cleymans 1985- (zang) Jonas Van Geel  (zang) Peter Van De Velde  (zang)
Narrateur
Jo De Meyere
Éditeur
Studio 100, 2019
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2018
Durée
130 min.
Note
Nederlands gesproken en ondertiteld
EAN
5051083144728

Commentaires

Het concept van de spektakelmusical ’40-45’ is bedacht door Gert Verhulst. Frank Van Laecke verzorgde de regie en schreef samen met Allard Blom de liedteksten, de muziek is van Will Tura en Steve Willaert. Als op 10 mei 1940 het Duitse leger België binnenvalt verandert het leven van de Antwerpse broers Staf en Louis Segers (Jelle Cleymans en Jonas Van Geel ) en hun ouders ingrijpend. Tot dan toe zijn de broers beste vrienden, maar student geneeskunde Staf raakt volledig in de ban van de bezetter en neemt later als SS’er deel aan de Jodenvervolging, terwijl Louis, die mecaniciën-garagist is, bij het verzet gaat en hoopt zijn Joodse verloofde Sarah te kunnen redden. De musical van Studio 100 is de opvolger van ’14-18’ en draaide in 2018 met groot succes in een tijdelijk theater in Puurs (provincie Antwerpen), waar het publiek op acht rijdende tribunes zat. Bianca Bartels (Trouw 9-10-’18) schrijft dat de musical ‘qua spektakel absoluut een vernieuwende topproductie’ is. Zij noemt het ver…Lire la suite

À propos de Will Tura

CC BY-SA 2.5 - Image by Joke Renders

Will Tura, né Arthur Blanckaert le 2 août 1940 à Furnes, est un chanteur flamand.

Tura est le quatrième enfant d'une fratrie de cinq (prénoms des frères et sœur : Hubert, Staf, Jacqueline et Jean-Marie).

Discographie

  • 1963 : Will Tura
  • 1964 : Hello Will Tura
  • 1966 : Will Tura Plays Will Tura
  • 1966 : Uit het hart
  • 1968 : Will Tura Story
  • 1973 : De wereldreis van kleine Jan
  • 1976 : Will in Nashville
  • 1977 : Vlaanderen m’n land
  • 1979 : In mijn caravan
  • 1984 : Will Tura zingt Elvis Presley
  • 1985 : Waar een Will is
  • 1989 : Ouvertura
  • 1988 : Vlaanderen
  • 1988 : Ik zing alleen voor jou
  • 1991 : Met rock ‘n’ roll in het h…En lire plus sur Wikipedia