Een alleenstaande moeder wordt door een onbekende achtervolgd en met de dood bedreigd
Sujet
Stalking
Titre
Terug naar de kust
Directeur
Will Koopman
Antécédent bibliographique
Saskia Noort
Compositeur
Jeroen Rietbergen
Acteur
Pierre Bokma Koen De Bouw Ariane Schluter Linda De Mol Daan Schuurmans Huub Stapel
Langue
Néerlandais
Éditeur
E1 Entertainment, 2009
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2009
Durée
ca. 106 min.
Note
Nederlands gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8713045221010

Commentaires

Nederlandse thriller uit 2009 van Will Koopman (Gooische vrouwen; Grijpstra & De Gier), met Linda de Mol, Daan Schuurmans, Huub Stapel, Pierre Bokma e.a. Gebaseerd op de bestseller (400.000 verkocht) van Saskia Noort. Een alleenstaande moeder wordt door een onbekende achtervolgd en met de dood bedreigd. Coen van Zwol (NRC 28-10-'09) geeft 3 (van 5) balletjes: ''Terug naar de kust' is zo'n paranoïde thriller waarin iemand de hoofdpersoon stap voor stap isoleert - of wordt ze gek? De Mol en Schluter spelen de rivaliteit tussen twee zussen prima uit, goed genoeg om de clichés en gebreken tijdelijk toe te dekken. (...) Toch blijft het best spannend dankzij het soepele vertelritme met goede getimede flashbacks en bekwaam acteren.' Ab Zagt (Algemeen Dagblad 29-10-'09) geeft 4 (van 5) sterren: 'Overtuigend spel van hoofdrolspelers Linda de Mol en Ariane Schluter en een goed uitgedacht plot.'

À propos de Will Koopman

Will Koopman, née le 12 octobre 1956 à Amsterdam, est une réalisatrice, productrice, scénariste et actrice néerlandaise.

Filmographie

Cinéma

  • 2009 : The Dark House (nl)
  • 2011 : Vipers Nest (nl) (Gooische Vrouwen)
  • 2012 : De verbouwing
  • 2014 : Assepoester: een modern sprookje (nl)
  • 2014 : Gooische Vrouwen 2 En lire plus sur Wikipedia

Suggestions