DVD
Anglais

Isle of dogs

Wes Anderson (directeur), Bryan Cranston (interprète), Koyu Rankin (interprète)
Wanneer de burgemeester van Megasaki City alle honden verbant naar een eiland dat dient als vuilnisbelt gaat zijn 12-jarige pleegzoon Atari op zoek naar zijn hond Spots.
Titre
Isle of dogs / directed and screenplay by Wes Anderson
Directeur
Wes Anderson
Interprète
Bryan Cranston  (stem) Koyu Rankin  (stem) Edward Norton  (stem) Bill Murray  (stem) Jeff Goldblum  (stem) Scarlett Johansson  (stem) Tilda Swinton  (stem)
Compositeur
Alexandre Desplat 1961-
Langue
Anglais
Éditeur
Twentieth Century Fox Home Entertainment, © 2018
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2018
Durée
ca. 97 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans en andere talen Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels voor slechthorenden
EAN
8712626073314

Commentaires

Stop-motion animatiefilm van Wes Anderson (Fantastic Mr. Fox; The Grand Budapest Hotel). In de nabije toekomst wordt de Japanse stad Megasaki City getroffen door een uitbraak van hondengriep. De corrupte burgemeester van de stad, zelf een kattenliefhebber, besluit alle honden te verbannen naar een eiland dat dient als vuilstort van de stad. Daarbij is ook Spots, de hond van zijn 12-jarige pleegzoon Atari. Atari steelt een vliegtuigje en landt op het eiland, waar hij hulp krijgt van een groep honden in zijn zoektocht naar Spots. Intussen ontdekt een Amerikaanse uitwisselingsstudente dat de honden slachtoffer zijn van een overheidscomplot. Sommige critici beschuldigen Anderson van culturele toe-eigening en raciale stereotypering, maar Anderson zelf ziet de vele Japanse elementen als een hommage aan de Japanse kunst en cultuur. De recensenten geven 3 1/2 - 4 sterren. Fabian Melchers (Telegraaf 9-5-’18) noemt het verhaal ‘rechtlijnig’ en ziet teveel Japanse clichés, maar concludeert: ‘Een…Lire la suite

À propos de Wes Anderson