Livre
Néerlandais

Koperblazers

Wendy Lynch (auteur)

Koperblazers

Public cible:
6-8 ans et plus
Titre
Koperblazers
Auteur
Wendy Lynch
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Brass
Éditeur
Etten-Leur: Corona, 2005
32 p. : ill.
ISBN
90-5566-111-2

Commentaires

De reeks 'Muziekinstrumenten' stelt in aparte boekjes de verschillende instrumenten voor per soort: slag-, snaar- of toetsinstrumenten enz. De blaasinstrumenten werden in twee aparte boekjes, maar helemaal volgens hetzelfde stramien, behandeld: Houtblazers en Koperblazers.

Het eerste hoofdstukje heeft in beide boekjes dezelfde tekst met daarbij een aangepaste illustratie. Vervolgens worden telkens de specifieke instrumenten voorgesteld, geïllustreerd met een foto. In Houtblazers komt eerst de blokfluit aan bod met verklaring van de werking en voorstelling van de verschillende soorten; in Koperblazers is er op dezelfde manier aandacht voor de trompet. Dan komen ook enkele andere houtblazers respectievelijk koperblazers aan bod en verwante instrumenten uit andere werelddelen. Eén beroemd muziekstuk en één resp. twee beroemde muzikanten worden in beide boekjes heel kort voorgesteld. Ook wordt aangegeven hoe de instrumenten in moderne muziek gebruikt wor…Lire la suite
In deze nieuwe serie over muziekinstrumenten heeft dit deel de koperblazers als thema. Andere titels in de serie gaan over houtblazers*, toetsinstrumenten, slaginstrumenten en snaarinstrumenten. Elementaire kennis over koper wordt in korte zinnen gepresenteerd; bij de tekst staan enige kleurenfoto's ter illustratie. Niet alleen het koper in het orkest, maar ook in bands en fanfarekorpsen krijgt aandacht. Soorten instrumenten, toepassingsmogelijkheden, werking, onderdelen van het instrument, soorten muziek, componisten (helaas wordt slechts Haydn gememoreerd) en bijzondere trompettisten passeren de revue. Het boek voor kinderen vanaf ca. 7 jaar wordt afgesloten met enkele controlevragen, een woordenlijst en een register. Als eerste kennismaking met koper is dit een aardige uitgave, hoewel het zich misschien beter tot de klassieke orkestpraktijk had kunnen beperken.