In 1929 wordt politie-inspecteur Gereon Rath overgeplaatst van Keulen naar Berlijn. Via het onderzoek naar een zedenzaak komt hij op het spoor van een misdaadsyndicaat.
Titre
Babylon Berlin. Seizoen 1
Antécédent bibliographique
Volker Kutscher
Acteur
Volker Bruch Liv Lisa Fries Leonie Benesch
Langue
Allemand
Éditeur
Lumière, © 2020
2 dvd-video's
Date d'enregistrement
2017
Durée
8 x 50 min.
Note
Gebaseerd op de roman Der nasse Fisch van Volker Kutscher Duits gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
5407003482010

Commentaires

Duitse politieserie uit 2017, gebaseerd op het boek 'Der nasse Fisch' van Volker Kutscher (vertaald als Schaduw over Berlijn). In 1929 wordt politie-inspecteur Gereon Rath (Volker Bruch) overgeplaatst van Keulen naar Berlijn. Hij is een veteraan uit de Eerste Wereldoorlog en lijdt aan een oorlogstrauma. Via het onderzoek naar een zedenzaak komt hij op het spoor van een misdaadsyndicaat. Daarbij komt hij in contact met Charlotte Ritter (Liv Lisa Fries), een vrouw die werkt als stenograaf voor de politie en ’s nachts in een nachtclub. Rath gaat onconventioneel te werk en raakt verzeild in een moeras van drugs, moord en politiek waarin niet duidelijk is wie te vertrouwen is en welke rol iemand speelt. Bart Koetsenruijter (Volkskrant 23-12-’17): ‘(…) Berlijn was in 1929 smeltkroes en kruitvat ineen, waar grote gebeurtenissen zich aandienden. De makers van Babylon Berlin, onder leiding van regisseur Tom Tykwer, zijn erin geslaagd dat te tonen zonder van de personages marionetten te maken. …Lire la suite

À propos de Volker Kutscher

CC BY 3.0 - Image by Krimidoedel Dr. Jost Hindersmann

Volker Kutscher est un journaliste et écrivain allemand né le 26 décembre 1962 à Lindlar (Allemagne).

Biographie

Après des études de germanistique, de philosophie et d'histoire à l'université de Wuppertal et Cologne, il a travaillé comme éditeur. En 1995, il publie son premier roman Bullenmord (non traduit en français).

En 2007, est publié Der nasse Fisch (Le Poisson mouillé), premier volume d'une série de romans policiers qui met en scène le commissaire Gereon Rath à Berlin pendant la République de Weimar. Pour le second roman de la série, Der stumme Tod (La Mort muette), l'auteur a reçu en 2010 le Prix du Polar de Burgdorf. Volker Kutscher vit à Cologne. Les romans policiers avec le commissaire Gereon Rath ont été produits dans une série Babylon Berlin.

Bibl…En lire plus sur Wikipedia