Livre
Néerlandais

Houd de dief!

Vivian Den Hollander (auteur), Juliëtte De Wit (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
De politie krijgt bericht van vier misdaden. Ze gaan met zwaaiende sirenes op zoek naar de vier daders. Prentvertelling met sfeervolle pastelkleurige illustraties. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.
Sujet
Diefstal, Politie
Titre
Houd de dief! / Vivian den Hollander ; met ill. van Juliette de Wit
Auteur
Vivian Den Hollander
Dessinateur
Juliëtte De Wit
Langue
Néerlandais
Éditeur
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2006
29 p. : ill.
ISBN
90-269-1747-3

Commentaires

Dit politieverhaal kent een stapsgewijze opbouw die jonge kinderen toelaat om de verhaallijn gemakkelijk te volgen. Agent Ron gaat met de combi op zoek naar een dief; Agent Ton achtervolgt met zijn politiewagen een man die de ladder van de glazenwasser omver liep; Agent Joep gaat met zijn motor een snelheidsduivel in een gele wagen achterna en agent Bob probeert op zijn fiets een inbreker in te halen die hij op heterdaad betrapt. Met z'n vieren blijken ze uiteindelijk achter dezelfde man te zitten. Het prettige aan dit prentenboek is dat pas op het einde de verschillende puzzelstukjes in elkaar passen. Alle herkenningselementen die vroeger in het verhaal vernoemd werden, passen duidelijk bij één man. De vier agenten die alles op alles zetten om de misdadigers te pakken, blijken vriendelijke mannen te zijn die rekening houden met de omstandigheden. Zo krijgen jonge kinderen een beeld van de agent dat afwijkt van het bij hen vaak voorkomende beeld van de boeman. De illustraties zijn exp…Lire la suite
Een dief, een snelheidsmaniak, een inbreker en iemand die de glazenwasser omver heeft gereden: vier signalementen en vier agenten gaan met grote vaart op zoek naar de vier overtreders. Aan het eind blijkt dat een man alle overtredingen in zijn eentje heeft begaan, maar hij heeft een heel goed excuus. Prentenboek met een happy end over een onderwerp waar veel jongens van dromen dit ooit te mogen doen: als politieagent boeven vangen. Prima gedoseerde spanning tot aan het eind. Het politiecorps wordt stereotiep en een beetje sullig neergezet. Op elke bladzijde pastelkleurige, gedetailleerde, humoristische illustraties, waar veel op te zien is en die perfect bij het verhaal passen. Vlot leesbare tekst onder of boven de illustraties. Lekker kijk- en voorleesboek voor kleuters vanaf ca. 5 jaar.

Houd de dief!

Op een dag loopt er op het politiebureau een dringende oproep binnen over een diefstal in een bloemenwinkel. Agent Ron rukt uit. Wat later blijkt een glazenwasser van zijn ladder gevallen te zijn doordat er iemand zomaar tegenaan liep. Ondertussen scheurt er een gele auto veel te hard door de stad en wordt een inbreker op heterdaad betrapt. De dader blijkt een en dezelfde persoon te zijn. Een man die net vader is geworden … Een flauw en voorspelbaar verhaal vol clichés en ‘bordkartonnen’ figuren. De nogal omvangrijke tekst is stroef en saai. De illustraties zijn van een houterig realisme. Na één keer heb je ze wel gezien en de ontknoping is ook maar één keer leuk.

Suggestions