Toeristische conversatiegids.
Extra subject
Finse taal
Titre
Fins / samengest. door Van Dale Lexicografie
Compilateur
Van Dale Lexicografie
Langue
Finnois
Éditeur
Utrecht: Kosmos-Z&K, 2000
192 p. : ill.
ISBN
90-215-8576-6

Commentaires

De 'Wat en hoe'-taalgidsen zijn verkrijgbaar in 21 talen: Arabisch, Deens, Duits, Engels, Frans, Grieks, Hebreeuws, Hongaars, Indonesisch, Italiaans, Japans, Noors, Pools, Portugees, Roemeens, Russisch, Slowaaks, Spaans, Tsjechisch, Turks en Zweeds. De flap heeft per taal een ander hip kleurtje, maar voor de rest is de opzet van deze taalgidsen telkens dezelfde.

Een grondige vernieuwing drong zich op om o.m. tegemoet te komen aan het moderne toerisme (met kinderen), waar termen als 'faxen', 'loodvrije benzine', 'pretpark', 'kinderstoel' noodzakelijk werden. De gidsen willen de taalgebruiker immers zo goed mogelijk helpen in verschillende situaties. Maar aangezien hij vaak de taal ook niet zo goed begrijpt -- denk maar aan het Japans -- is in veel gevallen bij de te stellen vragen ook een lijstje met mogelijke antwoorden opgenomen. Een uitgebreide woordenlijst achteraan en een basisgrammatica maken het de gebruiker ook mogelijk eigen zinnen te produceren en de basisprincipes van…Lire la suite
Taalgids Fins met als hoofdbestanddeel thematisch ingedeelde, veel voorkomende conversatiezinnen (met uitspraak). Daarnaast een woordenlijst Nederlands-Fins en een zeer beknopte grammatica voor enig inzicht in de structuur van de taal. De samenstellers doceren Fins aan de universiteiten van Amsterdam en Groningen. Een overzichtelijke gids die reizigers in Finland die de taal niet kennen basiscommunicatiemogelijkheden verschaft. Te gebruiken naast een reisgids. Er zijn nauwelijks vergelijkbare titels -de gemiddelde reisgids geeft slechts een fractie van de informatie op dit gebied. Voor wie de taal wat grondiger wil leren is er de cursus Fins van Schot-Saikku, 'Basiscursus Fins'* en het 'Klein woordenboek Fins'** van dezelfde schrijfster.

Suggestions