Bande dessinée
Néerlandais

Ik ben een monster!

Valérie Vernay (scénariste), Vincent Zabus (dessinateur)
Sinds ze ziek is, beschouwt Anna zichzelf als een monster. Op een dag ontmoet ze Zenon, een vreemd mannetje dat alles rondom zich doet bevriezen. Hij neemt haar mee op ontdekking in de wereld van de nacht. Anna ontdekt dat er op sommige plaatsen in de stad 's nachts vreemde dingen gebeuren... Op die plaatsen huizen er dan namelijk spoken en andere demonen, die zich voeden met de tranen van mensen.
Titre
Ik ben een monster!
Scénariste
Valérie Vernay
Dessinateur
Vincent Zabus
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Je suis un monstre
Éditeur
[Antwerpen]: Dupuis, 2007
46 p. : ill.
ISBN
9789031428694

Commentaires

Anna Knots heeft net een opname in het ziekenhuis achter de rug. De diagnose luidde diabetes. Het meisje brengt uren door op haar kamer en enkel de rosse kater Trevor mag haar gezelschap houden. Ook op school zondert ze zich af, uit schrik voor de vragen die haar klasgenoten zullen stellen. In haar eenzaamheid verlangt ze ernaar de monsters van de nacht te ontmoeten, griezelige wezens die 's nachts de kinderen schrik aanjagen om hun angsttranen te kunnen opvangen en opdrinken. Prompt komt een kraai aanvliegen die Anna en Trevor meeneemt door het gekke bos vol metalen bomen naar het huis waar haar nieuwe vrienden wonen. De robot Nestor 18 brengt haar bij Zenon, de meester van de nacht. Zenon beweert net zo eenzaam te zijn als Anna en wil haar vriend zijn. Maar Zenon heeft een dubbele agenda. Hij leeft in zijn duistere wereld omdat Anna hem gedroomd heeft en door haar hoofd wil hij andere werelden binnendringen. Met de hulp van Nestor 18 en Vincent, een monster dat zo lelijk is dat het …Lire la suite
Anna is een jong meisje dat op de basisschool geen vriendjes kent en regelmatig droomt over allerlei enge wezens. Alleen blijken de droomfiguren op een gegeven ogenblik wel erg echt te zijn. Samen met haar kat beleeft ze in een griezelkasteel spookachtige avonturen met een gestoorde geleerde en een geestverschijning. Deze strip is duidelijk op een jong lezerspubliek gericht en probeert in de fantasie van het jonge kind mee te gaan. Het verhaal is echter wat onevenwichtig en niet altijd even goed te volgen. De tekeningen zien er fantasierijk uit en zijn prettig ingekleurd. Een erg fantasierijke strip die 6+-kinderen moet leren omgaan met (angst)dromen.

À propos de Valérie Vernay

Valérie Vernay, née le 22 juin 1976 en France, est une dessinatrice et coloriste française de bande dessinée.

Biographie

Publications

  • Harmony, scénario et dessin : Mathieu Reynès, couleurs : Valérie Vernay et Mathieu Reynès, Dupuis
  1. Memento, janvier 2016 (ISBN 978-2-8001-6583-7)
  2. Indigo, septembre 2016 (ISBN 978-2-8001-6584-4)
  3. Ago, septembre 2017 (ISBN 978-2…En lire plus sur Wikipedia