Livre
Néerlandais

Hennie de heks hekst terug in de tijd

Valerie Thomas (auteur), Korky Paul (dessinateur), Loes Randazzo (traducteur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Hennie en haar kat Helmer bezoeken een museum. Ter gelegenheid van de dinosaurusweek is er een tekenwedstrijd. Hennie tovert zichzelf terug naar de tijd van de dinosauriërs om een triceratops na te tekenen.
Titre
Hennie de heks hekst terug in de tijd
Auteur
Valerie Thomas
Dessinateur
Korky Paul
Traducteur
Loes Randazzo
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Winnie's dinosaur day
Édition
1
Éditeur
[Amsterdam]: Memphis Belle, 2012
[26] p. : ill.
ISBN
9789089410047 (hardback)

Commentaires

Hennie de Heks hekst terug in de tijd is het nieuwste prentenboek in de serie over Hennie de Heks. De van oorsprong Engelse serie, die daar door het leven gaat als Winnie the Witch, wordt op veel basisscholen gebruikt om een bepaald thema uit te lichten. Dit voorleesboek voor kinderen onder de zes jaar focust op het verleden in de brede zin van het woord.
Zo gaan Hennie de Heks en haar zwarte kat Helmer naar het museum, waar ze de dinosaurusskeletten het mooiste vinden. Ze gaan terug in de tijd om een echte dinosaurus na te tekenen voor de tekenwedstrijd in het museum. Hennie tovert de dinosaurus mee terug, die de prijs wint. Daarna blijft de de triceratops bij Hennie als huisdier – maar wel in een omgetoverde miniversie, zodat hij niet Hennies bomen en lievelingsrozen opeet. Het verhaal op zichzelf is aardig maar niet bijzonder. De kleurrijke en gedetailleerde pen van prijswinnende illustrator Korky Paul brengt het verhaal en het thema pas echt tot leven.
Ta…Lire la suite
Wat een plezier: een nieuwe uitgave van de immer originele, en altijde blije Hennie de Heks en haar zwarte kat Helmer. In een prachtig Engels aandoend, stoffig en ‘bespinnewebt’ museum komen Hennie de Heks en Helmer oog in oog met het skelet van een dinosaurus te staan. Hennie droomt ervan er ooit een te ontmoeten. Korte tijd later is er in het museum een Dinoweek, waar een knutsel-/tekenwedstrijd aan gekoppeld is. Hennie zou Hennie niet zijn als ze niet stante pede een idee kreeg om de wedstrijd te winnen. Ze tovert zichzelf, samen met Helmer, via een beroemde abracadabraspreuk terug in de tijd waardoor ze temidden van het levendige geweld van échte dino’s terechtkomen. Uiteindelijk krijgt de wedstrijd een verrassende winnaar. Opnieuw een wervelende, kleurige, fantastische uitgave van Hennie de Heks. De illustraties zijn uitermate grappig, kleurrijk, pakkend, tot in detail uitgewerkt en versterken de tekst van het verhaal in hoge mate. Een heerlijk voorlees-, kijk en leesboek en een …Lire la suite

Hennie de Heks hekst terug in de tijd

Hennie de heks gaat samen met Helmer haar kat naar het museum. Ze ziet er het gigantische skelet van een dinosaurus. Hoe zag een levende dino er eigenlijk uit? Wie dat weet, kan een prijs winnen! Een prijs winnen, dat wil Hennie wel. Ze slaat aan het heksen en komt heel wat te weten over dinosauriërs.
De illustraties zijn overvol en rommelig, maar ook bijzonder geestig. Ze zitten vol hekserige details. Enkele regeltjes tekst staan in de paginavullende illustraties. De prenten beslaan een halve, enkele of dubbele bladzijde. Soms moet je het boek dwars leggen om het gehele beeld te kunnen zien.
Er verschenen al vijf andere boeken over Hennie de heks. De verhalen zijn complete nonsens. Heerlijk!

À propos de Valerie Thomas

Valerie L. Thomas, née le 8 février 1943 dans le Maryland est une mathématicienne, physicienne et informaticienne américaine, analyste de données et directrice de projet du NASA / Goddard Space Flight Center. Elle invente, en 1980, le transmetteur d'illusion, qui permet aux satellites de transmettre des images 3D depuis l'espace.

Biographie

Jeunesse et formation

Dès son enfance, elle manifeste son intérêt pour la technologie, elle bricole avec son père des appareils électroniques, à l'âge de 8 ans elle emprunte à la bibliothèque locale un livre qui a pour titre The Boy's First Book On Electronics/Le premier livre d'électronique pour les jeunes garçons.

Après ses études secondaires, elle entre à l'université d'État Morgan de Baltimore dans le Maryland.

En lire plus sur Wikipedia

Suggestions