Livre
Néerlandais

Hennie de heks en het draakje

Valerie Thomas (auteur), Korky Paul (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Als een klein draakje door het raam van Hennie de Heks naar binnen vliegt, helpt Hennie hem zijn moeder te zoeken. Prentenboek met vrolijke tekeningen in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Hennie de heks en het draakje
Auteur
Valerie Thomas
Dessinateur
Korky Paul
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Winnie's midnight dragon
Éditeur
Amsterdam: Sjaloom, 2007
[28] p. : ill.
ISBN
9789062495191 (hardback)

Commentaires

Hennie de Heks ligt lekker te slapen als een klein rood draakje door het kattenluik haar huis binnenstapt. Gelukkig heeft Helmer, Hennie's grote zwarte kater, het nachtelijke bezoek wel in de gaten. Snel maakt hij haar wakker, waarna ze uit angst voor brand de rookwolk uit de neus van het draakje in een zwerm bontgekleurde vlinders omtovert. Dat blijkt echter niet zo'n goed idee: nu heeft ze een draak en een kat die al spelend van alles omstoten, terwijl zij weer naar bed wil. Het draakje moet terug naar zijn moeder! Maar hoe? Dit is inmiddels het zevende prentenboek over het grappige duo Hennie en Helmer. Op de gedetailleerde illustraties van wisselend formaat (soms beslaan ze een dubbele pagina) valt veel te zien en te ontdekken. Aangezien het verhaal zich in de nacht afspeelt, bevatten de prenten aardig wat zwart- en grijstinten, maar dat maakt het boek nergens duister en griezelig. Integendeel, dit leuke voorleesverhaal laat juist zien dat heksen en draken absoluut niet eng hoeven…Lire la suite

Hennie de Heks en het draakje

Niet lang nadat Hennie, zoals gewoonlijk om middernacht, naar bed gegaan is, hoort Helmer, haar zwarte kat, een geluid bij het kattenluik. Een lange snuit waar rook uitkomt, gevolgd door een rug met stekels springt de kamer binnen. Het kleine draakje jaagt Helmer de stuipen op het lijf. Hennie wordt wakker van het kabaal. Ze vreest dat het draakje haar huis in brand zal steken. Ze tovert de vlam weg en uit de muil van de draak komen vlinders. Het draakje is zijn moeder kwijt en omdat hij toch niet slapen wil, gaan Hennie en Helmer zijn moeder zoeken. Het verhaal is vrij eenvoudig, maar op de illustraties is veel meer te zien dan de tekst vertelt. Kinderen kunnen eindeloos fantaseren over alles wat ze om en rond Hennie zien.


À propos de Valerie Thomas

Valerie L. Thomas, née le 8 février 1943 dans le Maryland est une mathématicienne, physicienne et informaticienne américaine, analyste de données et directrice de projet du NASA / Goddard Space Flight Center. Elle invente, en 1980, le transmetteur d'illusion, qui permet aux satellites de transmettre des images 3D depuis l'espace.

Biographie

Jeunesse et formation

Dès son enfance, elle manifeste son intérêt pour la technologie, elle bricole avec son père des appareils électroniques, à l'âge de 8 ans elle emprunte à la bibliothèque locale un livre qui a pour titre The Boy's First Book On Electronics/Le premier livre d'électronique pour les jeunes garçons.

Après ses études secondaires, elle entre à l'université d'État Morgan de Baltimore dans le Maryland.

En lire plus sur Wikipedia