Livre
Néerlandais

Hennie de Heks en de raadselachtige ridder

Valerie Thomas (auteur), Korky Paul (dessinateur), Loes Randazzo (traducteur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Hennnie de Heks en kat Helmer belanden in de middeleeuwen. Op een prachtig kasteel is een riddertoernooi aan de gang. Na wat tovertrucs zijn jonkvrouw Hennie en ridder Helmer klaar om mee te doen aan het toernooi! Prentenboek met humoristische, gedetailleerde tekeningen in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.
Sujet
Toveren, Ridders
Titre
Hennie de Heks en de raadselachtige ridder
Auteur
Valerie Thomas
Dessinateur
Korky Paul
Traducteur
Loes Randazzo
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The naughty knight
Éditeur
Amsterdam: Memphis Belle, © 2017
28 p. : ill.
ISBN
9789463130691 (hardback)

Commentaires

Wanneer Hennie de Heks een oud, vervallen kasteel ontdekt, krijgt ze een idee. Ze tovert het kasteel weer terug naar de middeleeuwen. Er verschijnt een prachtig kasteel met een slotgracht, een ophaalbrug en heel veel torens. Het is een drukte van jewelste rondom het kasteel, want er is een riddertoernooi. Hennie en haar kat ‘ridder’ Helmer besluiten mee te doen aan het toernooi. Een grappig, gek verhaal over de kleurrijke heks die er lekker op lost tovert en daardoor in allerlei vrolijke, gekke situaties belandt. Het taalgebruik is eigentijds en toegankelijk. Het verhaal leest vlot voor. Het is royaal geïllustreerd met cartooneske, bonte kleurentekeningen die twee pagina’s beslaan. De illustraties zitten boordevol details en geinige knipoogjes. We zien allerlei gekke beestjes en een overvloed aan grappig uitgedoste figuurtjes met vaak uitgesproken gezichtsuitdrukkingen. Inmiddels verschenen al veel delen in de populaire serie over Hennie de Heks en haar kat Helmer. Een leuk, komisch p…Lire la suite

À propos de Valerie Thomas

Valerie L. Thomas, née le 8 février 1943 dans le Maryland est une mathématicienne, physicienne et informaticienne américaine, analyste de données et directrice de projet du NASA / Goddard Space Flight Center. Elle invente, en 1980, le transmetteur d'illusion, qui permet aux satellites de transmettre des images 3D depuis l'espace.

Biographie

Jeunesse et formation

Dès son enfance, elle manifeste son intérêt pour la technologie, elle bricole avec son père des appareils électroniques, à l'âge de 8 ans elle emprunte à la bibliothèque locale un livre qui a pour titre The Boy's First Book On Electronics/Le premier livre d'électronique pour les jeunes garçons.

Après ses études secondaires, elle entre à l'université d'État Morgan de Baltimore dans le Maryland.

En lire plus sur Wikipedia

Suggestions