Livre
Néerlandais

Beren

Valérie Guidoux (auteur), Steve Bloom (photographe)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Wist je dat beren heel goede zwemmers zijn? En dat pandaberen zes vingers hebben? Verteld wordt welke soorten beren er zijn, hoe ze leven en hoe hun jongen opgroeien. Met veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.
Sujet
Beren
Titre
Beren
Auteur
Valérie Guidoux
Photographe
Steve Bloom
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Les ours
Éditeur
Haarlem: Gottmer, 2014
68 p. : ill.
ISBN
9789025757885 (hardback)

Commentaires

Grote sfeervolle uitgave in de serie ‘Beest in beeld’* met veel kleurenfoto’s, waaronder panoramische foto’s (over twee pagina’s) en actiefoto’s (bv. spelende jonge beren). In de inleiding wordt verteld welke soorten beren er zijn: o.a. bruine beer, ijsbeer en reuzepanda. Daarna wordt in vijf langere hoofdstukken ingegaan op de kracht van beren, hun solitair bestaan totdat ze een vrouwtje of mannetje ontmoeten, het zoeken naar voedsel en het leven van de jongen. De laatste pagina’s zijn gewijd aan de relatie tussen beer en mens. Niet alleen de foto’s en de vormgeving zijn goed verzorgd, ook aan de tekst is aandacht besteed. De vrij zakelijke teksten bevatten gemiddeld zes, soms wel erg lange, zinnen. Soms zijn ze wat minder goed leesbaar doordat ze op een aflopend deel van de kleurenfoto zijn afgedrukt. De uitgave biedt net iets meer informatie dan de meest gangbare boeken. Hij is stevig en tot in de puntjes afgewerkt. Voor minder geoefende lezers zijn sommige zinnen aan de lange kant…Lire la suite

Beren

'Beren' is een boek uit de serie 'Beest in beeld', waarin steeds één dier of diersoort centraal staat. Naast eenvoudig begrijpbare informatie over het dagelijks leven, de habitat, voedingsgewoonten en dergelijke meer van de dieren, vind je in het boek prachtige, gedetailleerde foto's.
De drie belangrijkste berensoorten komen aan bod: bruine beer, ijsbeer en pandabeer. Wist je dat de bruine beer van vis houdt en de ijsbeer wel eens een zeehondje lust, terwijl de panda meer van bamboe houdt? En welke beer heeft een zesde vinger? Je komt het allemaal te weten in dit mooie boek dat leuk is om te lezen én om in te kijken voor jonge, nieuwsgierige natuurliefhebbertjes. Volgens dit concept mogen nog een aanal dierenboeken verschijnen.