In 1973 daagt voormalig proftennisser Bobby Riggs Billie Jean King uit om in een wedstrijd tegen hem uit te maken wie er beter kan tennissen, man of vrouw.
Titre
Battle of the sexes / regie Valerie Faris en Jonathan Dayton ; scenario Simon Beaufoy
Directeur
Valerie Faris Jonathan Dayton
Scénariste
Simon Beaufoy
Acteur
Emma Stone Steve Carell Andrea Riseborough Sarah Silverman
Compositeur
Nicholas Britell
Langue
Anglais
Éditeur
20th Century Fox Home Entertainment, © 2018
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2017
Durée
ca. 117 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans en andere talen Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels en andere talen
EAN
8712626071365

Commentaires

Sportdrama van Jonathan Dayton en Valerie Faris (Little Miss Sunshine) met Emma Stone (La la land) en Steve Carrell (The office). Toptennisster Billie Jean King (29 jaar) voert in de jaren zeventig strijd voor de gelijke betaling van mannen en vrouwen. Oud-proftennisser Bobby Riggs (55 jaar) daagt alle vrouwelijke toptennissters uit hem te verslaan en biedt King een prijzengeld van 100.000 dollar. De wedstrijd in Houston, Texas, krijgt veel aandacht in de media wereldwijd. De film vertelt ook over het persoonlijke leven van de twee tegenstanders: Jean is getrouwd, maar wordt verliefd op een vrouw, Riggs is gescheiden en heeft gokproblemen. De recensenten geven 3 of 4 sterren. Kevin Toma (Volkskrant 22-11-'17): '(...) Het regisseursechtpaar Valerie Faris en Jonathan Dayton schakelt behendig tussen de verschillende perspectieven en thema's, zonder alles even goed uit te werken. (...) De historische details zijn evenwel smakelijk, en het jarenzeventigsfeertje voelt authentiek, van de kle…Lire la suite

À propos de Valerie Faris

CC BY 2.0 - Image by Bex Walton from London, England

Valerie Faris est une réalisatrice, productrice, scénariste et monteuse américaine née le 20 octobre 1958 dans le comté de Los Angeles en Californie aux États-Unis.

Biographie

Filmographie

comme réalisatrice

  • 1983 : The Cutting Edge (série TV)
  • 1986 : Belinda (vidéo)
  • 1989 : Paula Abdul: Straight Up (vidéo)
  • 1989 : Rhythm Nation 1814
  • 1991 : Captivated '92: The Video Collection (vidéo)
  • 1991 : Extreme: Photograffitti (vidéo)
  • 1993 : The Jim Rose Circus Sideshow (vidéo)
  • 1995 : R.E.M.: Rough Cut (TV)
  • 2005 : The Check Up
  • 2006 : Little Miss Sunshine
  • 2012 : Ell…En lire plus sur Wikipedia