Livre
Néerlandais
Een vrouwelijke psychiater keert naar haar oude college in Oxford terug om een reeks misdadige gebeurtenissen van langer geleden op te lossen.
Titre
Blinde obsessie
Auteur
Val McDermid
Traducteur
Annemieke Oltheten
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Trick of the dark
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Sijthoff, 2011
432 p.
ISBN
9789021804590 (paperback)

Commentaires

Voor de meeste mensen is hun huwelijksdag een van de mooiste dagen uit hun leven, voor Magda Newsam is het echter een ware nachtmerrie. Tijdens het avondfeest wordt haar aanstaande Philip immers vermoord. Het daaropvolgende politieonderzoek wijst Philips zakenpartners aan als de daders. Magda vindt troost in de armen van haar ex-babysitter Jay MacCallan Stewart, en dit tot groot ongenoegen van haar moeder Corinna Newsam, die er niet alleen moeite mee heeft dat haar dochter nu een relatie heeft met een vrouw, maar deze vrouw ook nog eens verdenkt van de moord op haar schoonzoon Philip. Het is volgens Corinna bovendien niet het enige verdachte overlijden uit het verleden van Stewart, want ook enkele van haar zakenpartners zijn in dubieuze omstandigheden gestorven. Om Stewarts schuld te bewijzen doet Corinna een beroep op psychiater Charlie Flint wiens carrière in het slop zit na een verkeerde beoordeling tijdens een rechtszaak. Flint staat niet te springen om Corinna te helpen, maar omd…Lire la suite
Als de dochter van docente Newsam kort nadat haar man op hun bruiloft is vermoord tegen de wil van haar moeder gaat samenwonen met vriendin Jay, krijgt psychiater Charlie Flint het verzoek onderzoek naar Jay te doen. Zij ontdekt vreemde sterfgevallen in Jay's omgeving. Charlie krijgt niet alleen hulp van een therapeute, maar wordt ook verliefd op haar. Het vertroebelt haar blik waardoor haar eigen leven ook ineens in gevaar komt. Hoewel de auteur veel boeken met dezelfde hoofdpersonen heeft geschreven, staat deze spannende en meeslepende psychologische thriller op zichzelf. Het verhaal lijkt logisch te verlopen, maar mede door de raamvertelling (de 'roman' van Jay over haar leven) wordt de doelgroep, volwassen liefhebber van spannende verhalen op het verkeerde been gezet en blijft het verhaal mede door de vele dialogen, toegankelijke teksten en de herkenbare karakters van de hoofdpersonen tot het eind boeien. Vrij kleine druk.

À propos de Val McDermid

CC BY 3.0 - Image by TimDuncan

Val McDermid, née le 4 juin 1955 à Kirkcaldy, en Écosse, est une écrivaine écossaise, auteur principalement de romans policiers.

Biographie

À 17 ans, Val McDermid est la première étudiante d'une école publique écossaise à fréquenter le St Hilda's College à l'Université d'Oxford. Diplôme en poche, elle s'engage dans le journalisme pendant une quinzaine d'années à Glasgow et à Manchester. Engagée dans les mouvements de gauche et de contestation pendant l'ère Thatcher, elle amorce en 1984 l'écriture d'un roman policier qu'elle met trois ans à achever : le succès de Report for Murder détermine sa vocation littéraire.

Son œuvre, qui développe les thèses féministes et engagées de l'auteur, compte quatre séries policières aux héros récurrents distincts : Lindsay Gordon, une journaliste lesbienne apparue dans son tout premier rom…En lire plus sur Wikipedia