Livre
Néerlandais

Het jaar dat ik op hen allemaal verliefd werd

Use Lahoz (auteur), Johan Rijskamp (traducteur)

Het jaar dat ik op hen allemaal verliefd werd

Genre:
Een Parijzenaar neemt een baantje als journalist in Madrid omwille van de Duitse vrouw met wie hij als student een relatie had.
Sujet
Liefde
Sujet supplémentaire
Generatie (X), Madrid, Libelle
Titre
Het jaar dat ik op hen allemaal verliefd werd
Auteur
Use Lahoz
Traducteur
Johan Rijskamp
Langue
Néerlandais
Langue originale
Espagnol
Titre original
El año en que me enamoré de todas
Édition
1
Éditeur
Uithoorn: Karakter, 2013
303 p.
ISBN
9789045204949 (paperback)

Commentaires

Volwassen worden, het valt niet mee, lijkt de bijna dertigjarige pierewaaier Sylvain Saury uit deze roman te verzuchten, maar gelukkig is er de helpende hand van de liefde die uitkomst biedt.
Parijzenaar Sylvain neemt een slecht betaald baantje aan in Madrid; hij kan daar aan de slag als buitenland-correspondent voor de gratis Franse krant L’Express du Jour. Zijn belangrijkste motivatie om naar Spanje te vertrekken is zijn ex Heike Krüger; ze is zijn grote liefde en woont in Madrid. Hij hoopt daar weer contact met haar te krijgen en hun vroegere relatie nieuw leven in te blazen. Dat is echter makkelijker gezegd dan gedaan; aanvankelijk geeft Heike niet thuis en tegen de tijd dat ze wel sjoege geeft, bijna een jaar later, wanneer zijn terugkeer naar Parijs ophanden is, staat Sylvain zelf voor een levensgroot (liefdes)dilemma.
Op de tussenliggende pagina’s gebeurt vanzelfsprekend het nodige en is de liefde niet van de lucht. Tijdens zijn studentikoos aandoende verblijf …Lire la suite
Deze roman uit 2013 volgt een Parijzenaar die een baantje als journalist in Madrid aanneemt omwille van de Duitse vrouw met wie hij als Erasmus-student een relatie had. Als hij een flat bezoekt op zoek naar woonruimte, vindt hij een enveloppe met een manuscript over een stel uit Parijs. Hij raakt verdiept in hun geschiedenis, waarbij ze rond 1950 immigreren naar Madrid en een keten van gebakswinkels opzetten. Lichtvoetige vlot geschreven roman over twintigers die nog met één been in het studentenleven staan en met het andere zich beginnen te settelen. De als uitwisselingsstudent in andere landen opgedane contacten zijn daarbij handig. Vol met komische verwikkelingen, zoals een date die de mist in gaat als ze alle twee bij een andere bioscoop staan. Dit werk in een soepele vertaling is geschikt voor een breed lezerspubliek. Niet alleen bij de generatie Y maar ook bij liefhebbers van het verleidelijke Madrid. De Spaanse schrijver (1976) debuteerde in 2009 met 'De dromer'*. Vrij kleine d…Lire la suite