Bande dessinée
Néerlandais

Urbanus vertelt. 28, Mieleke Melleke Mol : de apenwinkel

Urbanus (scénariste), Dirk Stallaert (dessinateur)

Urbanus vertelt. 28, Mieleke Melleke Mol : de apenwinkel

Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Tante Tulp krijgt bezoek van haar huisbaas. Hij wil een winkel openen in haar huis, dus moeten onze vriendjes een nieuw huisje zoeken. Gelukkig heeft de huisbaas nog ergens een klein kasteel te huur waar Tante Tulp, Mieleke, Melleke en Mol snel kunnen intrekken. In het oude huis wordt een apenwinkel geopend. Ja, je leest het goed: een winkel waar er aapjes worden verkocht. Dat brengt natuurlijk al
Extra subject
humor, strips
Titre
Urbanus vertelt. 28, Mieleke Melleke Mol : de apenwinkel
Scénariste
Urbanus
Dessinateur
Dirk Stallaert
Langue
Néerlandais
Éditeur
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2019
32 p. : ill.
ISBN
9789002266546 (paperback)

Commentaires

Mieleke, Melleke en Mol halen graag streken uit en houden mensen voor de gek. Nu worden ze zelf opgelicht door hun huisbaas, die ze eerst uit hun huis weet te krijgen en vervolgens aan de hele stad goedkope aapjes verkoopt. Deze aapjes eten alleen blauwe bananen en drinken roze cola die de huisbaas voor veel geld verkoopt. Zodra de aapjes iets anders krijgen, gaan ze kattenkwaad uithalen. Het grappige verhaal is doorlopend en bevat zes tot acht illustraties per pagina. Ze zijn ingekleurd in heldere kleuren en bevatten veel details. De tekst staat er in ballonnen in grote letters in. Los leesbaar naast het vorige deel: 'Mieleke Melleke Mol : Mol de losbol' (201*)*. Vanaf ca. 7 jaar.

À propos de Urbanus

CC-BY-SA-3.0 - Image by Andrewke

Urbain Servranckx, dont le nom d'artiste est Urbanus (provenant de Urbanus van Anus) est un chanteur comique, acteur et bédéiste belge, né à Schepdaal le 7 juin 1949.

Discographie

  • 1974 - Urbanus van Anus leevend - Parsifal
  • 1975 - Urbanus van anus in de weide/Urbanus van anus op de vijver - Philips
  • 1977 - Drie Sprookjes - Philips
  • 1978 - Volle maan - Philips
  • 1979 - Is er toevallig een Urbanus in de zaal? - Philips
  • 1982 - 10 jaar Urbanus Live - Philips
  • 1985 - Urbanus plezantst - Philips
  • 1985 - Urbanus in 't echt - Philips
  • 1995 - Iedereen beroemd - Philips

Filmographie

Urbanus produit et apparaît dans plusieurs films :

Suggestions