Livre
Néerlandais

Honingval

Unni Lindell (auteur)
Het rechercheteam onder leiding van Cato Isaksen krijgt het druk als kort na elkaar een jongetje verdwijnt en een jonge vrouw onder verdachte omstandigheden wordt doodgereden.
Titre
Honingval
Auteur
Unni Lindell
Langue
Néerlandais
Langue originale
Norvégien
Titre original
Honningfellen
Éditeur
Amsterdam: Querido, 2008
285 p.
ISBN
9789021433158

Commentaires

Een zevenjarig jongetje verdwijnt spoorloos. Een jonge vrouw wordt door een auto aangereden en dood achtergelaten. Het rechercheteam onder leiding van Cato Isaksen onderzoekt beide gevallen en wat een toevalligheid lijkt te zijn, namelijk dat de vriend van de dode Elna ijsverkoper is die in de straat van het verdwenen kind een vaste standplaats heeft, is naar het gevoel van Isaksen en zijn nieuwe assistente, Marian Dahle, meer dan toeval. Maar niet alleen de ijsverkoper heeft iets te verbergen. Wat is de rol van de onvriendelijke oude vrouw en wat voeren twee puberale meisjes in hun schild? Voldoende verwikkelingen om de lezer bij de les te houden. Dit is de zesde roman met hoofdinspecteur Isaksen in de hoofdrol en net als in de eerdere romans heeft de intrige veel weg van een legpuzzel: pas als het allerlaatste stukje is gelegd heeft de lezer het complete beeld. De schrijfster is sterk in het doorgronden van de menselijke psyche en karakters waardoor secundaire plots bijna automatisc…Lire la suite

À propos de Unni Lindell

Unni Lindell, née le 3 avril 1957 à Oslo en Norvège, est une romancière norvégienne. Elle est connue pour ses romans policiers et ses livres pour enfants et jeunes adultes.

Biographie

Unni Lindell naît en 1957 à Oslo. De 1979 à 1987, elle travaille comme journaliste avant de devenir romancière avec la publication d'un premier roman pour la jeunesse en 1986.

En 1996, elle débute une série policière consacrée aux aventures de l'inspectrice Cato Isaksen avec le roman Le 13e signe (Slangebæreren) et obtient le prix Riverton avec Drømmefangeren, le deuxième volume de cette série en 1999. En 2010, avec Sukkerdøden, elle signe le dixième titre de cette série.

En 2016, elle inaugure une nouvelle série avec Marian Dahle comme protagoniste. Elle obtient un second prix Riverton avec Dronen, le se…En lire plus sur Wikipedia