Livre
Néerlandais

Enge Ella en de nachtschool : de eerste waarheid

Unni Lindell (auteur), Fredrik Skavlan (dessinateur)

Enge Ella en de nachtschool : de eerste waarheid

Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
De vriendin van spookje Ella wordt in een handtas veranderd. Ella gaat met haar mensenvriend Pinneus helemaal naar Parijs om haar te redden. Voorlezen vanaf ca. 8 jaar, zelf lezen vanaf ca. 10 jaar.
Titre
Enge Ella en de nachtschool : de eerste waarheid
Auteur
Unni Lindell
Dessinateur
Fredrik Skavlan
Langue
Néerlandais
Langue originale
Norvégien
Titre original
Nifse Nella og nattskolen
Éditeur
Breda: De Geus, 2009
149 p. : ill.
ISBN
9789044514971 (gebonden)

Commentaires

In Enge Ella en de nachtschool maken we kennis met het spookje Enge Ella. Samen met haar familie woont ze in een textielfabriek. Overdag slaapt ze als een netjes opgevouwen lapje op een plankje, 's avonds gaat ze naar de Nachtschool. Hoewel Ella zich stoer en onafhankelijk voordoet, voelt ze zich vaak eenzaam omdat haar moeder is verdwenen. Bovendien kan ze het niet zo goed vinden met haar familie. Op de nachtschool vindt ze het ook niet echt super, want juf Sofia Stuipenophetlijf vindt haar maar een eigenwijs spookje. Op een dag krijgt ze ruzie met Flinke Fietje en gooit haar van de plank waarop alle spoken slapen. Tot haar schrik wordt Fietje meegenomen en gebruikt om een handtasje mee te maken. Ella gaat haar redden en met de hulp van een Mensenkind belandt ze in Parijs. Daar komt ze terecht in het Louvre, waar ze hulp krijgt van geesten Leonardo en Victor. Bovendien leert ze van Victor de Eerste Waarheid...

Het is de Noorse Unni Lindell goed gelukt om met Enge Ell…Lire la suite
Enge Ella en haar spookvrienden 'wonen' overdag in de textielfabriek, maar gaan 's nachts naar de nachtschool. Als haar vriendin Fietje tot handtas wordt gemaakt, gaat Ella er samen met haar mensenvriend Pinneus, de zoon van de eigenaar van de fabriek, achteraan. Samen komen ze in Parijs waar ze via beroemde mensen/spoken en gebouwen Fietje proberen te redden. Eerste deel uit een sprookjesachtige serie van uiteindelijk tien boekjes over het spookje Ella, waarin zij bij ieder avontuur op zoek gaat naar een levensles/waarheid. Het verhaal is eenvoudig en bevat veel spokenhumor en fantasievolle spokenwoorden wat de doelgroep zeker zal aanspreken. De woordkeus is niet altijd even makkelijk. Het boek is fraai vormgegeven met schitterende gekleurde illustraties. Deze bijzondere combinatie doet denken aan de bekendste boeken van Roald Dahl en Quentin Blake. Een beloftevolle start. Voorlezen vanaf ca. 8 jaar, zelf lezen vanaf ca. 10 jaar.

À propos de Unni Lindell

Unni Lindell, née le 3 avril 1957 à Oslo en Norvège, est une romancière norvégienne. Elle est connue pour ses romans policiers et ses livres pour enfants et jeunes adultes.

Biographie

Unni Lindell naît en 1957 à Oslo. De 1979 à 1987, elle travaille comme journaliste avant de devenir romancière avec la publication d'un premier roman pour la jeunesse en 1986.

En 1996, elle débute une série policière consacrée aux aventures de l'inspectrice Cato Isaksen avec le roman Le 13e signe (Slangebæreren) et obtient le prix Riverton avec Drømmefangeren, le deuxième volume de cette série en 1999. En 2010, avec Sukkerdøden, elle signe le dixième titre de cette série.

En 2016, elle inaugure une nouvelle série avec Marian Dahle comme protagoniste. Elle obtient un second prix Riverton avec Dronen, le se…En lire plus sur Wikipedia