Livre
Néerlandais

De hoed van de tovenaar

Tove Jansson (auteur)

De hoed van de tovenaar

Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Moemin en zijn vriendjes Snif en Snuisterik vinden een hoge hoed, die tot hun verrassing kan toveren. Samen beleven de vrienden nog meer avonturen. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titre
De hoed van de tovenaar
Auteur
Tove Jansson
Langue
Néerlandais
Langue originale
Suédois
Titre original
Trollkarlens hatt
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2007
164 p. : ill.
ISBN
90-448-0609-2 9789044806090

Commentaires

Samen met De komeet komt eraan brengt uitgeverij Clavis ook De hoed van de tovenaar in een nieuwe Nederlandse vertaling uit. Beide boeken werden zowat 60 jaar geleden geschreven door de in het Zweeds schrijvende Finse schrijfster Tove Jansson en vertellen over de Moemintrolletjes die in de wonderlijke Moeminvallei wonen. In De hoed van de tovenaar vinden Moem en zijn vriendje Snif na een lange winterslaap op de top van een berg een hoge, zwarte hoed. Ze nemen de hoed mee, maar ontdekken al vlug dat die vreemde krachten heeft. Zo verandert Moem zomaar in een lelijke griezel wanneer hij zich in de hoed verstopt. Maar ook later zal de hoed voor allerlei vreemde en niet altijd plezierige verrassingen zorgen. Daarnaast gaat de Moeminfamilie ook op reis, met hun boot 'Avontuur'. Spannende en zeer bizarre gebeurtenissen staan hen te wachten. Uiteindelijk duikt de eigenaar van de hoge hoed toch nog op. Iedereen mag een wens doen van hem, maar het zijn Tofsel en Wifsel die…Lire la suite
Bij het aanbreken van de lente in de Moeminvallei vindt Moem een zwarte hoge hoed, een toverhoed. Alles wat Moem en zijn vrienden Snif en Snuisterik erin stoppen, wordt tot iets anders omgetoverd. Hierdoor beleven ze vele wonderbaarlijke avonturen. Schitterend boek met rijke fantasieverhaaltjes, verzorgd taalgebruik, grappige en fraaie pentekeningen. Ook het omslag doet naar dit boek grijpen. De brede marges en de ruime interlinie zorgen voor een overzichtelijke bladspiegel. Achterin een pagina met informatie over de Finse, Zweedstalige schrijfster en kunstenares (1914-2001), die in 1948 met dit kinderboek haar grote doorbraak kende. In alle Moeminboeken* is het Moemingezinnetje het middelpunt. Het werk van de auteur/illustrator is bekroond met de Hans Christian Andersenprijs. Zeer geschikt voor de mediatheek in de hoogste klassen van het basisonderwijs en om uit voorgelezen te worden. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

À propos de Tove Jansson

Suggestions