Livre
Néerlandais

De verschrompeling van de olifant

Toon Tellegen (auteur), Mance Post (dessinateur)

De verschrompeling van de olifant

Public cible:
9-11 ans et plus
De eekhoorn moet hulpeloos toezien hoe de olifant langzaam verschrompelt. Andere dieren worden te hulp geroepen om olifant weer te voorschijn te halen. Ondertussen heeft olifant in het niets gezelschap gekregen. Vanaf ca. 9 jaar.
Extra subject
olifanten
Titre
De verschrompeling van de olifant
Auteur
Toon Tellegen
Dessinateur
Mance Post
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Walewein, 2008
32 p. : ill.
ISBN
9789077969052

Commentaires

Bijna niets

Toon tellegens dierenverhalenDe realiteit en de handel bepalen het: de dierenverhalen van Toon Tellegen zijn er evenzeer voor oud als voor jong. Misschien zelfs nog meer voor oud ? 'jongvolwassenen' is een term die vaak valt om het gros van de kopers van Tellegens dierenbundels te omschrijven. Uitgeverij Querido speelt al enkele jaren in op dat gegeven met uitgaven gericht op een volwassen publiek. De dierenverhalen worden van hun illustraties ontdaan, volledig verzameld in dikke banden of thematisch geselecteerd in dunne 'cadeauboekjes'. Van de eerste soort is net een tweede verzameling uit (Iedereen was er), van de tweede brengt Querido, na de 'hart'-reeks van enkele jaren geleden, nu boekjes voor diverse gelegenheden uit: Beterschap, Goede reis, Houd moed en Welterusten. Naast deze heruitgaven voor volwassenen wordt het nieuwe dierenboek van Tellegen, Het vertrek van de mier, meteen als roman voor volwasse…Lire la suite
De olifant merkt dat hij ineens verschrompelt tot iets onzichtbaars. Wat de eekhoorn en andere dieren ook doen, roepen, lokken (op instigatie van de vlinder), schorstaart maken, niets helpt. Intussen ontmoet de olifant de sarabandespringmuis, een sinds 'onheuglijke tijden verdwenen' dier. Erger nog dan verdwijnen is wegkwijnen of instorten! De auteur kreeg opdracht dit boek te schrijven ter gelegenheid van het 30-jarige bestaan van de kinderboekenafdeling van boekhandel Lankamp & Brinkman (Amsterdam). De auteur kan wonderlijk overtuigend poneren, zonder moraal of uitleg, met vanzelfsprekende acceptatie. De krachtige zwart-witte potloodtekeningen zijn het ideale verlengstuk van de sprookjesachtige, humoristische tekst. Fraai ingenaaid boekje (13,2 x 17 cm) met stevig papier. Een juweeltje voor kinderen en volwassenen vanaf ca. 9 jaar.

Suggestions

Publications sur cette œuvre dans la bibliothèque