Livre
Néerlandais

Ik wil sneeuw!

Tony Ross (auteur), Loes Randazzo (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Midden in de zomer leert de Kleine Prinses wat sneeuw is. En dus wil de verwende prinses sneeuw, en wel nu! Dat lukt niet zomaar in de zomer. Maar na lang wachten is het dan toch zo ver. Prentenboek met humoristische kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Sujet
Seizoenen, Sneeuw
Extra subject
winter, prentenboeken
Titre
Ik wil sneeuw!
Auteur
Tony Ross
Traducteur
Loes Randazzo
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
I want snow!
Éditeur
Amsterdam: Uitgeverij Memphis Belle, © 2017
[28] p. : ill.
ISBN
9789463131100 (hardback)

Commentaires

Het is midden in de zomer als de Kleine Prinses leert wat sneeuw is. En ja, dan zet ze het op een krijsen: “Ik wil sneeuw!” schreeuwt ze. Ze wil een sneeuwpop maken, sleetje rijden en glijden in de sneeuw. En ze wil het NU! Maar in de zomer sneeuwt het niet en met een zandkasteel is de Kleine Prinses natuurlijk niet tevreden. Dat is héél iets anders dan een sneeuwkasteel. “Ik wil echte sneeuw!” brult ze. Boos gaat ze naar bed en ze gilt dat ze er pas weer uitkomt als het sneeuwt. In eerdere prentenboeken over de Kleine Prinses wilde ze onder andere verhaaltjes, niet naar het ziekenhuis en patat! Ook dit keer krijgt de verwende meid een lesje in geduld, maar of ze er iets van leert is de vraag. Verhaal met twee tot drie regels tekst per pagina, die onder de omkaderde, expressieve en kleurige illustraties. Op de schutbladen staat de Kleine Prinses in verschillende dynamische poses afgebeeld. Voorlezen aan kinderen vanaf ca. 4 jaar.

À propos de Tony Ross

CC BY-SA 4.0 - Image by Edwardx

Anthony Lee Ross, dit Tony Ross né le 10 août 1938, est un illustrateur et auteur de littérature d'enfance et de jeunesse britannique.

Après avoir étudié à l'école d'art de Liverpool, il se lance dans un prolifique carrière d'illustrateur.

Il a illustré plusieurs romans de Richmal Crompton (série William), Jeanne Willis, Dominique Demers (série Une aventure de Mlle Charlotte), Francesca Simon (série Horrible Henri) ou Paula Danziger (série Lili Graffiti).

Il a reçu le Deutscher Jugendliteraturpreis en 1986.

Il enseigne l'illustration à l'école polytechnique de Manchester.

Il écrit et illustre seul plusieurs albums. Sa série Petite Princesse a été adaptée sous forme de série télévisée d'animation, Petite Princesse. Avant de devenir auteur illustrateur, il voulait devenir pilote d'avion.

En lire plus sur Wikipedia

Suggestions