Livre
Néerlandais

Ik wil naar huis!

Tony Ross (auteur)

Ik wil naar huis!

Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Kleine Prinses is verhuisd naar een nieuw kasteel; ze is helemaal niet blij met de verhuizing en wil naar het oude kasteel terug. Prentenboek met zachtgekleurde illustraties. Vanaf ca. 3 jaar.
Sujet
Wonen, Verhuizen
Titre
Ik wil naar huis! / tekst en ill. Tony Ross
Auteur
Tony Ross
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
I want to go home!
Éditeur
Amsterdam: Sjaloom, © 2007
[24] p. : ill.
ISBN
9789062495160 (hardback)

Commentaires

Nieuw deel in de reeks 'Kleine Prinses-boeken' van Tony Ross. In dit handzaam formaat prentenboek besluit de Koningin-moeder van Kleine Prinses te verhuizen naar een nieuw kasteel. Het oude is veel te klein en in het nieuwe zal Kleine Prinses een veel grotere kamer krijgen. Kleine Prinses is aanvankelijk helemaal niet blij met de verhuizing, hoeveel aanlokkelijks er in het nieuwe kasteel ook te vinden is. 'Ik wil naar huis!' zegt ze telkens. Wanneer ze met haar moeder de Koningin echter nog eens een bezoekje brengt aan haar oude huis, dan valt daar zoveel tegen - de bomen in de tuin zijn omgekapt, er mogen geen vogels in de tuin komen, er mag niet meer geknoeid worden met taartkruimels - dat ze besluit om zich maar echt thuis te gaan voelen in haar nieuwe woonstede. Een heerlijk verhaal, vooral verteld door de lichtvoetige prenten van deze meesterillustrator: elke kleurenprent staat in een kader centraal op de pagina; de eenvoudige, levendige tekst staat in een of twee regels onder de…Lire la suite

À propos de Tony Ross

CC BY-SA 4.0 - Image by Edwardx

Anthony Lee Ross, dit Tony Ross né le 10 août 1938, est un illustrateur et auteur de littérature d'enfance et de jeunesse britannique.

Après avoir étudié à l'école d'art de Liverpool, il se lance dans un prolifique carrière d'illustrateur.

Il a illustré plusieurs romans de Richmal Crompton (série William), Jeanne Willis, Dominique Demers (série Une aventure de Mlle Charlotte), Francesca Simon (série Horrible Henri) ou Paula Danziger (série Lili Graffiti).

Il a reçu le Deutscher Jugendliteraturpreis en 1986.

Il enseigne l'illustration à l'école polytechnique de Manchester.

Il écrit et illustre seul plusieurs albums. Sa série Petite Princesse a été adaptée sous forme de série télévisée d'animation, Petite Princesse. Avant de devenir auteur illustrateur, il voulait devenir pilote d'avion.

En lire plus sur Wikipedia