Livre
Néerlandais

Ik wil mijn tand

Tony Ross (auteur)

Ik wil mijn tand

Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
De Kleine Prinses is trots op haar tanden; op een dag is er een zoek. Prentenboek met humoristische tekeningen in kleur. Vanaf ca. 3 jaar.
Sujet
Tanden
Titre
Ik wil mijn tand
Auteur
Tony Ross
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
I want my tooth
Éditeur
Amsterdam: Sjaloom, 2003
[26] p. : ill.
ISBN
9789062494286

Commentaires

Deel uit een serie vierkante prentenboeken over de Kleine Prinses met de titel 'Ik wil...' Elke dag telde en poetste ze haar twintig prachtige tanden van haar melkgebit (kiezen worden niet genoemd). De generaal, de admiraal en de koning vonden haar tanden netjes, puntgaaf en koninklijk, totdat de kok zag dat er één wiebelde en op een afschuwelijke dag was de tand verdwenen. Het driftige prinsesje brulde 'Ik wil mijn tand!'. De tandarts wilde wel lossen tanden regelen, maar op een dag zei ze 'Ik heb hem gevonden. Hij heeft hem!' Op de laatste pagina zit haar kleine broertje op een po met één tand in zijn mond, op het achterste schutblad is een poes te zien met een afgebroken tand voor zich. Vierkante, grijs omlijnde vrolijke, humoristische aquarellen met daaronder twee tot drie regels eenvoudige vertellende tekst in de verleden tijd. Herkenbaar voor kinderen die wisselen, is het spelen met de tong. Wel wisselt eerst de ondertand en niet zoals hier een boventand. Vanaf ca. 3 jaar.

À propos de Tony Ross

CC BY-SA 4.0 - Image by Edwardx

Anthony Lee Ross, dit Tony Ross né le 10 août 1938, est un illustrateur et auteur de littérature d'enfance et de jeunesse britannique.

Après avoir étudié à l'école d'art de Liverpool, il se lance dans un prolifique carrière d'illustrateur.

Il a illustré plusieurs romans de Richmal Crompton (série William), Jeanne Willis, Dominique Demers (série Une aventure de Mlle Charlotte), Francesca Simon (série Horrible Henri) ou Paula Danziger (série Lili Graffiti).

Il a reçu le Deutscher Jugendliteraturpreis en 1986.

Il enseigne l'illustration à l'école polytechnique de Manchester.

Il écrit et illustre seul plusieurs albums. Sa série Petite Princesse a été adaptée sous forme de série télévisée d'animation, Petite Princesse. Avant de devenir auteur illustrateur, il voulait devenir pilote d'avion.

En lire plus sur Wikipedia