Livre
Néerlandais

Ik wil een zusje

Tony Ross (auteur)

Ik wil een zusje

Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Als er gezinsuitbreiding op komst is, wil de Kleine Prinses wel een zusje, maar beslist geen broertje. Hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, sprekende illustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 3 jaar.
Extra subject
Kartonboeken, baby's
Titre
Ik wil een zusje
Auteur
Tony Ross
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
I want a sister
Éditeur
Amsterdam: Sjaloom, 2002
[21] p. : ill.
ISBN
9789062494101 90-6249-410-2

Commentaires

Als ze hoort dat er een baby op komst is, verkondigt de Kleine Prinses dat ze absoluut geen broertje wil. Volwassenen weerleggen haar bezwaren stuk voor stuk en vertellen haar dat ze het in dit geval niet voor het zeggen heeft. Als het een broertje wordt, zeggen de ouders haar dat ze al een hele lieve prinses hebben. Wie dan? 'Jou natuurlijk!' Een broertje valt dan eigenlijk best mee. Op enkele pagina's beleven twee poezen daarnaast hun eigen avontuur. Deel uit een serie hardkartonboeken rond de Kleine Prinses*. Een mooi vierkant prentenboekje met twee afgeronde hoeken. De prenten zijn bijna paginagroot met een beknopte tekst in de tekeningen. Het zijn eenvoudige, grappige tekeningen met viltstift die als aquarel zijn afgewerkt. Sommige details zijn een knipoog naar volwassenen. Een vrouwelijke dokter heeft de mazelen en er steekt een combinatietang uit haar borstzak. Een leuk boekje om samen met kinderen te lezen. Als die wat ouder zijn, kunnen de grappige details met ze besproken wo…Lire la suite

À propos de Tony Ross

CC BY-SA 4.0 - Image by Edwardx

Anthony Lee Ross, dit Tony Ross né le 10 août 1938, est un illustrateur et auteur de littérature d'enfance et de jeunesse britannique.

Après avoir étudié à l'école d'art de Liverpool, il se lance dans un prolifique carrière d'illustrateur.

Il a illustré plusieurs romans de Richmal Crompton (série William), Jeanne Willis, Dominique Demers (série Une aventure de Mlle Charlotte), Francesca Simon (série Horrible Henri) ou Paula Danziger (série Lili Graffiti).

Il a reçu le Deutscher Jugendliteraturpreis en 1986.

Il enseigne l'illustration à l'école polytechnique de Manchester.

Il écrit et illustre seul plusieurs albums. Sa série Petite Princesse a été adaptée sous forme de série télévisée d'animation, Petite Princesse. Avant de devenir auteur illustrateur, il voulait devenir pilote d'avion.

En lire plus sur Wikipedia