Livre
Néerlandais

Ik wil een feestje!

Tony Ross (auteur)

Ik wil een feestje!

Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Ook al is het geen Kerstmis en is ze niet jarig, de Kleine Prinses wil een feestje. Iedereen werkt mee. Maar waar blijven de gasten? Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties, gebaseerd op de gelijknamige animatieserie. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Ik wil een feestje!
Auteur
Tony Ross
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
I want a party!
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Memphis Belle, 2011
[28] p. : ill.
ISBN
9789089416513 (hardback)

Commentaires

De Kleine Prinses ziet er niet uit als een typisch prinsesje en ze gedraagt zich ook niet zo. Ze draagt bijvoorbeeld geen duizend verschillende jurken in allerlei kleuren, maar wel een soort eenvoudig wit nachtkleed. De witte jurk hangt bovendien in vele exemplaren in haar kast en ze trekt iedere dag hetzelfde aan. Ze stampt en zeurt niet om een feestje, maar maakt iedereen met een glimlach duidelijk dat er nu echt een feest moet komen. En dat komt er dus ook. Wanneer het feestje dreigt te mislukken zet Kleine Prinses het niet op een krijsen, maar zoekt een oplossing. De koningin, de koning, de eerste minister, de generaal en het kindermeisje, allemaal helpen ze het feest te organiseren.
‘De Kleine Prinses’ is een serie van Tony Ross over de gebeurtenissen in het leven van een apart prinsesje en is ook bekend van een animatieserie op televisie. Ik wil een feestje is het nieuwste deel en heeft in tegenstelling tot de vorige boeken een harde kaft en een groter formaat. De paars met…Lire la suite
De Kleine Prinses wil een feestje, dus komt er een feestje. Ze zet iedereen in het paleis aan de voorbereidingen, maar – detail – vergeet de uitnodigingen te versturen! Gelukkig komt op dé dag haar beste vriendin toevallig langs en vieren ze het beste feest ooit (tot nu toe). Grappig verhaal bij expressieve, humoristische illustraties vol vaart, een per bladzijde, omkaderd, met de korte tekst daaronder geplaatst. De auteur/illustrator is een meester in typering: de wat sullige koning met feesthoedje op, de opgeblazen eerste minister enz. Nieuw deel in een uitgebreide reeks prentenboeken over de dwarse Kleine Prinses* (die eerder met slappe kaft verschenen, deze uitgave is iets groter en gebonden) met herkenbare thema's en altijd met een goed getimede anticlimax. Op het omslag een sprekende illustratie in paars met zacht oranje. De Kleine Prinses is ook bekend van een animatieserie op televisie. Vanaf ca. 4 jaar.

À propos de Tony Ross

CC BY-SA 4.0 - Image by Edwardx

Anthony Lee Ross, dit Tony Ross né le 10 août 1938, est un illustrateur et auteur de littérature d'enfance et de jeunesse britannique.

Après avoir étudié à l'école d'art de Liverpool, il se lance dans un prolifique carrière d'illustrateur.

Il a illustré plusieurs romans de Richmal Crompton (série William), Jeanne Willis, Dominique Demers (série Une aventure de Mlle Charlotte), Francesca Simon (série Horrible Henri) ou Paula Danziger (série Lili Graffiti).

Il a reçu le Deutscher Jugendliteraturpreis en 1986.

Il enseigne l'illustration à l'école polytechnique de Manchester.

Il écrit et illustre seul plusieurs albums. Sa série Petite Princesse a été adaptée sous forme de série télévisée d'animation, Petite Princesse. Avant de devenir auteur illustrateur, il voulait devenir pilote d'avion.

En lire plus sur Wikipedia