DVD
Anglais
Igor, de gebochelde assistent van een onhandige wetenschapper, wil ooit zelf een prijs winnen in de jaarlijkse monsterwedstrijd van het land Malaria
Titre
Igor
Directeur
Tony Leondis
Compositeur
Patrick Doyle 1953-
Langue
Anglais
Éditeur
RCV, 2009
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2008
Durée
ca. 87 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Nederlands Ondertiteling: Nederlands
EAN
8713045217709

Commentaires

Deze Amerikaanse animatiefilm speelt zich af in het land Malaria, waar een kwaadaardige koning regeert. Hoofdpersoon Igor is een gebochelde jongeman, het hulpje van een onhandige wetenschapper. Wanneer zijn baas een ongeluk krijgt, grijpt Igor zijn kans om zelf een monster te maken voor de jaarlijkse monsterwedstrijd. Zijn schepping, Eva genaamd, blijkt echter een zeer zachtaardig karakter te hebben. Remke de Lange (Trouw 23-4-'09) concludeert: 'Technisch ziet het er allemaal vlotjes uit, maar 'Igor', geregisseerd door Anthony Leondis, de maker van Lilo & Stitch 2, heeft een rommelig script met veel knip- en plakwerk uit films als 'Monsters Inc.', 'Shrek', het oeuvre van Tim Burton en natuurlijk 'Frankenstein'.' Rianne van der Molen (Algemeen Dagblad 23-4-'09) prijst het 'knappe werk van de animatoren', maar vindt ook: 'De makers van Igor konden niet zo goed kiezen. Qua stijl presenteren ze een Tim Burton-achtige horroranimatiefilm, terwijl de animatiefilm tegelijk een aandoenlijk kin…Lire la suite

À propos de Tony Leondis

Tony Leondis est un acteur, scénariste, animateur et réalisateur américain né le 24 mars 1972 à New York.

Biographie

Filmographie

Réalisateur

  • 2005 : Lilo et Stitch 2
  • 2008 : Igor
  • 2011 : Kung Fu Panda : Les Secrets des Maîtres
  • 2017 : Le Monde secret des Emojis

Scénariste

  • 2000 : La Route d'Eldorado co-écrit avec Ted Elliott
  • 2005 : Lilo et Stitch 2 co-écrit avec Michael LaBash
  • 2005 : Kuzco 2 co-écrit avec Michael LaBash
  • 2008 : Igor scénario additionnel
  • 2017 : Le Monde secret des Emojis co-écrit avec Eric Siegel et Mike WhiteEn lire plus sur Wikipedia