DVD
Anglais

The red riding trilogy

Tony Grisoni (scénariste), David Peace (antécédent bibliographique)
Drie verhalen rondom de jacht op twee seriemoordenaars in West-Yorkshire, waaronder de beruchte 'Yorkshire Ripper'
Contient
Titre
The red riding trilogy
Scénariste
Tony Grisoni
Antécédent bibliographique
David Peace
Langue
Anglais
Éditeur
Cinéart, 2009
3 dvd-video's
Durée
ca. 298 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5414939037580

Commentaires

Drie Engelse televisiefilms, gebaseerd op de vier 'Red riding'-boeken van David Peace (niet in het Nederlands vertaald). De drie met elkaar samenhangende verhalen spelen zich af in 1974, 1980 en 1983 in Leeds (Yorkshire) en zijn gefilmd door verschillende regisseurs in verschillende stijlen. Rode draad zijn corruptie en machtsmisbruik bij de politie en in de zakenwereld. In de eerste film onderzoekt een jonge verslaggever de zaak van een aantal vermiste schoolmeisjes. In de tweede draait het om de beruchte 'Yorkshire ripper' die dertien vrouwen vermoordde. In het laatste deel komen deze zaken bij elkaar. Kevin Toma (Cinema.nl): '(...) Die vermenging van feit en fictie maakt de films, elk door een andere regisseur en cameraman gedraaid, zo beklemmend. (...) The Red Riding Trilogy is vaak nachtmerrie-achtig en vrijwel onafgebroken zwaarmoedig en geladen van sfeer, maar door de eigenzinnige regiekeuzes, sterke scripts en dito acteurs - onder meer Andrew Garfield, Paddy Considine, Sean Be…Lire la suite

À propos de Tony Grisoni

Tony Grisoni est un scénariste britannique né le 28 octobre 1952 à Bournemouth.

Il a notamment collaboré à plusieurs films réalisés par Terry Gilliam et a coécrit avec lui les deux versions de L'Homme qui tua Don Quichotte, film deux fois annulé.

Filmographie

  • 1998 : Las Vegas Parano de Terry Gilliam
  • 2002 : In This World de Michael Winterbottom
  • 2005 : Les Frères Grimm (non crédité) de Terry Gilliam
  • 2006 : Tideland de Terry Gilliam
  • 2007 : Au-delà de l'illusion de Gillian Armstrong
  • 2009 : The Red Riding Trilogy (série de téléfilms) de Julian Jarrold, James Marsh et Anand Tucker
  • 2009 : The Unloved (téléfilm) de Samantha Morton
  • 2013 : Maintenant c'est ma vie (How I Live Now) de Kevin Macdonald
  • En lire plus sur Wikipedia