Onder de leiding van de keiharde maar rechtvaardige Franse kapitein Thenault leert een groepje Amerikanen vliegen om als gevechtspiloten de Duitsers te verslaan ten tijden van de Eerste Wereldoorlog
Titre
Flyboys
Directeur
Tony Bill
Compositeur
Trevor Rabin
Acteur
James Franco Martin Henderson Jean Reno
Langue
Anglais
Éditeur
Dutch Filmworks, 2007
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2006
Durée
133 min.
Note
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8715664046999

Commentaires

Amerikaanse oorlogs/actiefilm uit 2006 van Tony Bill (Oliver Twist, Untamed heart) met Martin Henderson, James Franco en Jean Reno. Gebaseerd op ware gebeurtenissen. Een groepje Amerikaanse jongens vertrekt tijdens de Eerste Wereldoorlog naar Frankrijk om als piloot opgeleid te worden en te vechten tegen de Duitsers. Onder leiding van de keiharde maar rechtvaardige kapitein Thenault leren ze te vliegen. Inmiddels weten ze dat een gevechtspiloot een levensverwachting heeft van drie tot zes weken. Anna Smith (BBC Movie reviews,i) geeft slechts 2 sterren: 'The airborne battle scenes should please aerial enthusiasts, but with a running time of well over two hours, Flyboys doesn't exactly fly by.' Paul Isaacs (Eye Weekly,i) geeft 3 (van 5) sterren: 'But director Tony Bill handles the many dogfight scenes with élan, and that's all that really matters.' De dvd bevat geen extra's.

À propos de Tony Bill

Tony Bill est un acteur, réalisateur et producteur américain né le 23 août 1940 à San Diego, Californie (États-Unis).

Filmographie

comme acteur

  • 1963 : T'es plus dans la course, papa ! (Come Blow Your Horn) : Buddy Baker
  • 1963 : La Dernière Bagarre (Soldier in the Rain) : Pfc. Jerry Meltzer
  • 1965 : Play of the Month: Lee Oswald Assassin (TV) : Lee Harvey Oswald
  • 1965 : L'Île des braves (None But The Brave) de Frank Sinatra : Air Crewman Keller
  • 1965 : Les Inséparables (Marriage on the Rocks) : Jim Blake
  • 1966 : On the March to the Sea (TV)
  • 1966 : Big Boy (You're a Big Boy Now) : Raef del Grado
  • 1967 : Slipst…En lire plus sur Wikipedia