Bande dessinée
Néerlandais

Morpheus

Toni Coppers (scénariste), Jean-Marc Krings (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
15 ans et plus
Fanny reist naar Zwitserland om de uitvaart van haar vermoorde vriendin Naomi bij te wonen. Wanneer ze iets te nieuwsgierig wordt naar de precieze omstandigheden van Naomi's overlijden, komt het gevaar angstaanjagend dichtbij. Fanny wordt opgejaagd, moet op de vlucht slaan en krijgt daarbij hulp uit onverwachte hoek.
Titre
Morpheus
Scénariste
Toni Coppers
Dessinateur
Jean-Marc Krings 1965-
Langue
Néerlandais
Éditeur
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2018
46 p. : ill.
Note
De stripreeks Fanny K. is een spin-off rond Fanny Kiekeboe, één van de hoofdpersonages uit de stripreeks De Kiekeboes door Merho
ISBN
9789002263132 (paperback)

Commentaires

Tweede deel van een spin-off van de stripserie 'De Kiekeboes' van Merho. Fanny is op weg naar de begrafenis van haar vermoorde vriendin Naomi. Ze is boos en snapt niet hoe het heeft mogen gebeuren; ze raakt nieuwsgierig en gaat daarom op onderzoek uit. Het verlovingscadeau dat ze van Naomi kreeg voor haar dood kan enkele antwoorden bevatten en kan haar leiden naar de ontknoping. Fanny moet alleen oppassen met haar activiteiten, want ze is slordig. Tijdens de uitvaart probeert ze te ontsnappen met de speedboot om het geheim te ontrafelen van de dood van haar vriendin. Ze wordt achtervolgd, maar heeft gelukkig genoeg tijd om het nieuwste puzzelstukje te vinden. Het stripboek is vlot, spannend en eigentijds. De tekeningen zijn semi-karikaturaal en ingekleurd met een helder en fris palet. Het stripboek zal het vooral goed doen bij een breed publiek vanaf ca. 13 jaar. Vervolg op 'Moordgriet' (2017)*; het verhaal gaat verder in het een volgend deel, 'De lokvogel'.