Harry Hole, inspecteur van politie in Oslo, maakt jacht op een misdadiger die het heeft voorzien op getrouwde vrouwen met kinderen, maar geen enkel spoor achterlaat.
Titre
The snowman
Directeur
Tomas Alfredson
Antécédent bibliographique
Jo Nesbø
Acteur
Michael Fassbender Rebecca Ferguson 1983- James D'Arcy
Compositeur
Marco Beltrami
Titre uniforme
Snømannen
Langue
Anglais
Éditeur
Universal Studios, © 2018
1 dvd-video
Durée
ca. 114 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Engels voor slechthorenden, Frans, Hindi, Spaans, Deens, Zweeds, Duits, Arabisch, IJslands, Italiaans, Noors, Portugees, Fins, Turks
EAN
5053083135645

Commentaires

Thriller van Tomas Alfredson (Tinker, taylor, soldier, spy; Let the right one in) met in de hoofdrol Michael Fassbender (Song to song; Covenant). Het verhaal is gebaseerd op het zevende boek* dat Jo Nesbø schreef over Harry Hole, inspecteur van politie in Noorwegen, eigengereid, cynisch en aan de drank verslaafd. In en rond Oslo wordt een aantal vrouwen vermoord. Ze hebben gemeen dat ze getrouwd zijn en kinderen hebben. Sporen zijn er niet, maar als ‘aanwijzing’ wordt er in de buurt van hun huis steeds een sneeuwpop neergezet. Harry vermoedt dat er een verband is met oudere zaken en gaat samen met een nieuwe collega (Rebecca Ferguson) het gevecht aan met de naar het lijkt gewetenloze en intelligente moordenaar. De recensenten geven 1-3 sterren. VPRO Cinema (vpro.nl) noemt het een ‘incoherente, houterige misdaadthriller’ met een ‘overdaad aan plotlijnen’. Fabian Melchers (Telegraaf 2-11-’17) concludeert: ‘Alfredson strooit opzettelijk zand in de ogen van zijn publiek met een intrigeren…Lire la suite

À propos de Tomas Alfredson

CC BY-SA 3.0 - Image by Sebb

Tomas Alfredson, né le 1er avril 1965 à Lidingö en Suède, est un réalisateur suédois. Il a notamment réalisé Morse (Låt den rätte komma in) qui a remporté de nombreux prix dans des festivals à travers le monde.

Biographie

Filmographie

  • 1994 : Bert: The Last Virgin (Bert: Den siste oskulden)
  • 2003 : Office Hours (Kontorstid)
  • 2004 : Four Shades of Brown (Fyra nyanser av brunt)
  • 2008 : Morse (Låt den rätte komma in)
  • 2011 : La Taupe (Tinker, Tailor, Soldier, Spy)
  • 2017 : Le Bonhomme de neige (The Snowman)

Récompenses

Suggestions