Livre
Néerlandais

De vijand

Tom Wood (auteur), Kees Van Weele (traducteur)
Een ex-huurmoordenaar werkt tamelijk onvrijwillig voor de CIA en moet in hun opdracht een aantal gevaarlijke wapenhandelaren uitschakelen.
Titre
De vijand
Auteur
Tom Wood 1978-
Traducteur
Kees Van Weele
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The enemy
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, © 2017
425 p.
ISBN
9789022580219 (paperback)

Commentaires

Na zijn eerdere optreden in 'De jager'* is Victor, vroeger een freelance huurmoordenaar, nu onvrijwillig handlanger van de CIA, waarvoor hij moordopdrachten uitvoert. Nog drie opdrachten en dan is hij vrij, zeggen ze. Hij wordt erop uitgestuurd om wapenhandelaren het zwijgen op te leggen, een taak die hem onder andere naar Boekarest, Hamburg, Linz en Minsk voert. De ene keer doodt hij met een sluipschuttersgeweer, de volgende keer met een bommetje en daarna met pistolen in een vuurgevecht. Maar de belangrijkste handelaar zetelt in Cairo. Het blijft lang onduidelijk waartoe het allemaal moet leiden. Op de helft van het boek is nog nauwelijks zicht op een plot. Ook wordt de Israëlische geheime dienst erbij gehaald. De hoofdpersoon heeft weinig karakterinhoud, net zoals in het eerste boek, maar wie smult van louter actie en excessief geweld komt goed aan zijn trekken. Drie sterren in VN's Detective & Thrillergids 2017.

Victor moordt voor de CIA

'De vijand' leest als een gids 'Hoe vermoord ik een wapenhandelaar in een mij onbekende stad?'

Karakter Uitgevers adverteert tegenwoordig met 'Meer boek voor mannen'. Het gaat dan vooral om militaire actiethrillers van schrijvers als Jack Coughlin en Vince Flynn. Keiharde, spannende boeken vol stoere kerels: een flink contrast met de stroom aan vrouwenthrillers vol worstelende, niet zelden wat neurotische huisvrouwen. Uitgever De Boekerij heeft met 'De vijand' van Tom Wood ook een echte 'mannenthriller' te pakken. En een goede.

Hoofdpersoon is Victor, een huurmoordenaar. Het kan Victor niet schelen wie hij vermoordt en waarom hij dat doet, tot hij na een raadselachtig incident opgemerkt wordt door de CIA. Victor wordt voor de keuze gesteld: drie moorden plegen voor de CIA of linea recta naar de gevangenis. Het wordt het eerste.

Wood is specialist in martial arts en dat lees je. Schedels kraken, botten breken, maar de gevechten waar Victor zich in stort worden meeslepend beschreven. Wood neemt ook aangenaam de tijd v…Lire la suite

À propos de Tom Wood

CC BY 2.0 - Image by Charlie from UK

Thomas Andrew Wood dit Tom Wood, né le 3 novembre 1986 à Coventry, est un joueur anglais de rugby à XV évoluant au poste de troisième ligne aile. Il évolue depuis 2010 dans le club des Northampton Saints et joue également en équipe d'Angleterre.

Biographie

Tom Wood naît à Coventry et commence le rugby à XV dans le club local du Barkers Butts avant de rejoindre l'académie des Worcester Warriors. Puis, il part faire un séjour en Nouvelle-Zélande où il joue avec les juniors de North Otago. À son retour, il intègre l'équipe première des Warriors et débute dans le championnat anglais lors de la saison 2007-2008. Il joue également en Challenge européen mais ne dispute pas la finale perdue par son club contre Bath. Il reste les deux saisons suivantes avec Worcester qui est …En lire plus sur Wikipedia