Als kardinaal Rodrigo Borgio in 1492 paus Alexander wordt, probeert hij door intriges en het manipuleren van zijn onwettige kinderen zijn macht te versterken.
Titre
De Borgia's
Auteur
Tom Fontana
Collaborateur
Giovanni Ripoli
Traducteur
Jan Steemers
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Les Borgia
Édition
2
Éditeur
Uithoorn: Karakter, 2012
319 p.
ISBN
9789045201863 (paperback)

Commentaires

Na de dood van paus Innocentius VIII in 1492 wil de van oorsprong Spaanse kardinaal Rodrigo Borgia (1431-1503) hem opvolgen, tegen de wil van de andere kardinalen. Door omkoping en veel hulp van Cesare, een van zijn vier kinderen bij maîtresse Vannozza, lukt het hem toch paus Alexander VI te worden. Maar kardinaal Della Rovere, fel anti-Borgia, bedenkt een plan om de nieuwe paus af te zetten en vindt een bondgenoot in de Franse koning Karel VIII, die in 1494 met een groot leger Rome bezet en zich daarna met de paus verzoent. Zijn vier kinderen Juan, Cesare, Lucrezia en Goffredo gebruikt Rodrigo vooral als pionnen in zijn machtsspel, wat ertoe leidt dat Juan in 1497 wordt vermoord. De Amerikaan schreef en produceerde succesvolle en bekroonde tv-series als ‘Oz’. Hij schreef zowel het script als het boek voor de gelijknamige televisieserie*. Een smakelijk en kleurrijk geheel van veel intriges, seks en gevechten, een matige verhaallijn en een adequaat tijdsbeeld. Redelijke vertaling. Voor…Lire la suite

À propos de Tom Fontana

Tom Fontana est un producteur et scénariste américain né le 12 septembre 1951 à Buffalo, New York (États-Unis).

Biographie

Fontana a écrit et produit de nombreuses séries télévisées, dont Hôpital St Elsewhere, Homicide dont il a écrit de nombreux épisodes et surtout la série Oz qu'il a créée et dont il est le principal scénariste. Il a également mis en scène des pièces de théâtre.

Fontana fut également chroniqueur dans le New York Times, TV Guide et Esquire. Il a donné des cours dans différentes universités, à Columbia, à l'Université de Syracuse, à l'Université Rutgers et à State University College at Buffalo, où il a suivi ses études.

Anecdotes

  • C'est le bras de Fontana qui est réellement tatoué dans le générique de la série "Oz".